Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

Έκανε "θραύση" ο Καρυοθραύστης!!!!

Το κλασικό έργο " ο Καρυοθραύστης ", το 3ο και τελευταίο μπαλέτο που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι ανέβασε με μεγάλη επιτυχία η σχολή χορού της Μαίρης Κατσικάρη - Μαρκοπουλιώτη σε δυο παραστάσεις, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Το θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου " Ιάκωβος Καμπανέλλης" γέμισε και τις δυο μέρες ασφυκτικά από ανθρώπους κάθε ηλικίας που ήθελαν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία παρακολουθώντας ένα ποιοτικό έργο, κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε συχνά στις μέρες μας.
Οι νεαρές μπαλαρίνες εντυπωσίασαν με τον άψογο χορό τους και τα καταπληκτικά κοστούμια και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Αυτές όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι "νεράιδες των λουλουδιών", οι 6χρονες εκκολαπτόμενες χορεύτριες που σε κάθε εμφάνιση τους εκτός από το χειροκροτήματα προκαλούσαν και επιφωνήματα θαυμασμού και επιβράβευσης από τον κόσμο !!

Το παραμύθι
Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η.......... γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα.

Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκηπας - Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια. Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :