Τρίτη, Ιουλίου 19, 2011

Επίσκεψη αερολέσχης Νάξου στο αεροπλάνο-ασθενοφόρο του Βελέντζειου Ιδρύματος Πάρου.

Στην Πάρο και στον Κρατικό αερολιμένα Πάρου βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της αερολέσχης Νάξου Νίκος Κουτελιέρης όπου συναντήθηκε με τους χειριστές και εκπρόσωπο του Βελέντζειου ιδρύματος Πάρου.
Μετά από μια αναδρομή στην διαδικασία που ακολούθησε τόσο το Βελέντζειο Ίδρυμα όσο και ο δήμος Πάρου αλλά και η Παριανή κοινωνία στην επίτευξη της αγοράς και λειτουργίας του αεροπλάνου-ασθενοφόρου μέσα σε μια φιλική αεροπορική ατμόσφαιρα έγινε λεπτομερής παρουσίαση του αεροπλάνου, που βρίσκετε στεγασμένο στο υπόστεγο του ιδρύματος σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα καθώς του........ τρόπου λειτουργίας και των απαιτούμενων διαδικασιών ώστε να διακομιστεί ένας ασθενής γρήγορα και με ασφάλεια σε νοσοκομείο Αθηνών ή Σύρου.
Το αεροπλάνο είναι ένα δεκαθέσιο δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος ειδικά διασκευασμένο, εξοπλισμένο και πιστοποιημένο με ιατρικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών.



Το αεροσκάφος επιχειρεί μέρα και νύχτα από το αεροδρόμιο της Πάρου, είναι επανδρωμένο από δυο κυβερνήτες και ένα συνοδό γιατρό. Η συντήρηση του γίνετε σύμφωνα με την ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία (E.A.S.A.) και την Ελληνική ΥΠΑ σε πιστοποιημένο επισκευαστικό κέντρο (145) και κάτω από οργανισμό συνεχούς παρακολούθησης αξιοπλοΐας C.A.M.O. βάση εγκεκριμένου προγράμματος συντήρησης για τον τύπο του αεροσκάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρία χρόνια λειτουργίας του αεροσκάφους έχουν διακομισθεί πάνω από 550 επείγοντα περιστατικά κάθε είδους. Η διάρκεια της πτήσης από την Πάρο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών διαρκεί μόλις τριάντα λεπτά όπου οι ασθενής παραλαμβάνονται από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετά από προηγούμενη συνεννόηση του κέντρου υγείας Πάρου με το συντονιστικό κέντρο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Στις Κυκλάδες λειτουργούν δύο ασθενοφόρα αεροπλάνα της Σαντορίνης και της Πάρου που συνδράμουν επικουρικά στο δύσκολο και επιβαρυμένο πτητικό έργο των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ διακομίζοντας κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό περιστατικών τόσο μονίμων κατοίκων των νησιών όσο και επισκεπτών. Είναι πραγματικά μια αξιέπαινη υπηρεσία που παρέχετε δωρεάν από το Βελέντζειο Ίδρυμα και Ίδρυμα Νομικού σε συνεργασία με τους δήμους Πάρου και Σαντορίνης.


Ένα μεγάλο μπράβο στους εμπνευστές και συντελεστές του έργου αυτού!

Οι τοπικές κοινωνίες ενωμένες μπορούν να πετύχουν πολλά...
To έστειλε το naxosaeroclub.blogspot.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Να και κατι καλο, μακαρι να το ειχαμε κι εμεις.
Τουλαχιστον καποιοι ενδοιαφερονται.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ..ΒΑΣΤΗΧΤΗΤΕ, 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ 24 ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑ. ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; 747 ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΟ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙ Ο ΚΕΡΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΡΙΓΥΡΩ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ. ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ.
ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ ΒΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΜΕΓΕΙ ΚΑΡΓΑ.
ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΕΡΕΨΕΙ.