Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Δήλωση του βουλευτή Νικόλαου Νικολόπουλου για τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε σήμερα η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι Έλληνες Εργαζόμενοι ανησυχούν για το περιεχόμενο της νέας λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι φοβούνται την έξοδό τους με βάση τον προκρούστειο κανόνα οροφή του 10% που έθεσε η Τρόικα και...... υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το Μνημόνιο.

Όσοι δουλεύουν σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα προσδοκούν την ένταξή τους και αγωνιούν.

Η Ν.Δ. αναγνωρίζει την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Η υφιστάμενη λίστα συντηρεί ανισότητες και αδικίες δεκαετιών. Η Ν.Δ. παρέδωσε το επιστημονικό πόρισμα επιτροπής ειδικών, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και νομοθετική εξουσιοδότηση για ένταξη και απένταξη ειδικοτήτων από τη λίστα.

Υποστηρίζει ότι ο εκσυγχρονισμός της λίστας πρέπει να γίνει με επιστημονικά κριτήρια, που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα και δεν θα επιτρέπει την καταστρατήγηση από αυτούς που δεν δικαιούνται.

Η διασφάλιση της ποιοτικής και ασφαλούς εργασίας μπορεί και πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών Ταμείων».




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :