Κυριακή, Ιουλίου 24, 2011

Μουσική εκδήλωση διοργανώνει η Ο.ΝΑ.Σ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, σε συνέχεια της περσινής θετικής εμπειρίας και του απόηχου που δημιούργησε η εκδήλωση που πραγματοποίησε στο νησί μας και η οποία αποτέλεσε πρότυπο και πυξίδα για αντίστοιχες θεματολογικά εκδηλώσεις και σε άλλα μέρη,
διοργανώνει και φέτος μια νέα εκδήλωση με κεντρικό τίτλο :
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
(Βυζαντινοί και Λαϊκοί μουσικοί διάλογοι)
την Τρίτη 9 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. στον ελαιώνα δίπλα στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγιάς της Δαμιώτισσας ( μετά το Χαλκί κι απέναντι απ’ τον Καλόξυλο).

Θέμα της ο μουσικός διάλογος, η σχέση και η....... αλληλουχία μεταξύ της βυζαντινής κυρίως εκκλησιαστικής μουσικής και της λαϊκής παραδοσιακής μουσικής του Αρχιπελάγους και ιδιαίτερα του νησιού μας, της Νάξου.

Την εκδήλωση επιμελείται ο Δρ. Σταύρος Σπηλιάκος και “συνομιλούν” ο βιρτουόζος Αξώτης βιολάτορας Νίκος Χατζόπουλος με την εφταμελή ορχήστρα του και ο Άρχων Υμνωδός Γιώργος Χατζηχρόνογλου με τους “Νάξιους Μελιστές” υπό τον Δημήτρη Παπάνη. Μαζί τους η βυζαντινή φωνή του Μανώλη Φακίνου (Μπαρμπεράκη), η θαλασσινή φωνή της Βούλας Λυερού και ο μικρός Αξώτης Αριστείδης Βερύκκοκος.

Χορηγοί και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

23 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζουμε πως θα είναι τόσο καλό όσο και το περσινό. Ευτυχώς που διοργανώνονται και τέτοιες εκδηλώσεις που ανεβάζουν το επίπεδο στο νησί.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον από πάνω. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τους χρησιμοποιούν πιο συχνά αφού και ιδέες και ποιότητα έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία !να έρθουν να μείνουν στο νησί μόνιμα και τότε να έχουν και άποψη πολιτιστική ,γιατί ωραίες οι ιδέες Απο μακρυά αλλά είναι μακρυά και το νησί έχει ανάγκη ανθρώπους και ιδέες που ζουν μόνιμα και τρώνε το πακέτο χειμώνα καλοκαίρι!!Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΝΑΞΙΩΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ, ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 5.16 το μόνο πρόβλημα είναι το ότι μένουν στην Αθήνα; Οι ιδέες δεν μετριούνται με χιλιόμετρα εν προκειμένω με μίλια αλλά με την πρωτοτυπία και την ποιότητα τους.Άλλωστε και οι δύο Πρόεδροι των πολιτιστικών του Δήμου και ο τωρινός και ο προηγούμενος κάτοικοι Αθηνών είναι.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι και ο ανίκανος κύριος σαραντινος και πράσινα άλογα αλλά και Καρποντινης ήταν Απο την Αθηνα αποτυχία και οι δυο!!υπάρχουν όμως φίλε μου νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί τους επειδή το αγαπούν και είναι εδώ και κάνουν ότι μπορούν χειμώνα καλοκαίρι και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτόν το ριμαδοπολιτιστικο και να τον κάνουν να πετάει!!!αλλά για άλλοι μια φορά και αυτός ο Δημαρχος νόμιζε ότι με πολτιτιστικο ρεκλαμας θα πάμε μπροστά!!ΠΑΠΑΡΙΑ...... Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΝΑΞΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 7.51. Όμως ας στηρίξουμε κάθε καλή και σοβαρή προσπάθεια όπως αυτή και ας μην είναι μόνο κριτήριο μας τα χιλιόμετρα. Κι αυτοί τελευταία στην ΟΝΑΣ δείχνουν να ξέρουν πως μπορούν να έχουν μια σοβαρή πολιτιστική πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

symfwnw me ton panw ypirxan kai yparxoun anthrwpoi kai omades sto nisi pou to exoun apodixei peritrana kai min arxisw na lew onomata kai omades giati akoma kai simera oti exei ginei sto nisi aftoi oi anthrwpoi ta kanoun!!gia mena prepei oloi aftoi oi anthrwpoi na enwthoun kai na apetisoun na tous kanoun stin akria olous aftous tous tebelides kai akamatides

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει όμως φίλε να ξέρουν οι κύριοι τις ΟΝΑΣ ότι στο νησί πλέον γίνονται σοβαρές προσπάθειες και Απο ομάδες αλλά και Απο ιδιώτες και θα πρέπει να είναι πρώτα αυτοί δίπλα γιατι όλοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο και θελουμε να παει μπροστά όλες οι ιδέες και προσπάθειες Απο όπου και είναι πρέπει να τις βλέπουμε σοβαρά γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι παλιότερα μας έβλεπαν διαφορετικά και λιγάκι σνομπ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ. ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ 43.000€ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ, ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΕΞΩ ΤΗΝ ΣΥΝ+ΑΞΙΑ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; ΕΠΙ ΜΑΡΑΚΗ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΕΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ; ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ;

Ανώνυμος είπε...

exeis dikio o kyrios saradinos kai den kanei tipota kai afinei tous allous na kanoun!!

Ανώνυμος είπε...

kai na sas pw kati!kapoioi sas ta eipan oti tha ginodousan etsi ta pragmata kai den dextikan na boun oute ston politistiko oute pouthena giati ta ixeran!ta lew gia ton kosmo apo thn drymalia

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΕΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ "ΕΚΛΕΚΤΟΙ" ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΚΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΞΑΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΜΑΪΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Θ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν σήμερα που μιλάμε και εκλεγμένοι ικανοί αλλά και αλλά άτομα μόνιμους κατοίκους Ναξου μην θέλετε να φέρνουμε εισαγωμενους!!!και αν θέλετε να πω και ονόματα και Απο τον πάνω δήμο αλλά και Απο κάτω!!τα ξερετε όμως μην τα λέω εγώ ο βλάκας ο Δημαρχος πρέπει να τα αναγνώριση τα ξέρει αλλά κάνω τον λουτρινο δήμαρχο !!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε λέτε τους ανθρώπους εισαγώμενους; Δηλαδή επειδή η ζωή τα φέρε έτσι και ζουν στην Αθήνα δεν αγαπούνε και δεν νοιάζονται για το νησί. Εγώ μάλιστα θαρρώ πως το μυαλό τους είναι πολλές φορές πιο καθαρό γιατίβλέπουν τα πράγματα μακριά από τη καθημερινή δική μας τρωούδα. Και σε τελική ανάλυση δικαιούνται κι αυτοί ν αγαπούν και να νοιάζονται για το νησί. Για να μη πω πως έχουν κι υποχρέωση. Βρε κάτι κολλήματα με τους εδώ και τους εκεί. Ολοι Αξώτες είμαστε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

MA TO ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΜΕ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ Ή ΚΑΤΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ? ΠΟΥΟΥ? Α, ΑΘΗΝΑ. ΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

OI NAXIWTES POU MENOUN ATHINA TOUS APOKALEITE:εισαγωμενους!!!TOUS KSENOUS POU OMILOUN THN ELLHNIKH KAI EXOUN ELLHNIKH KATAGWGH PWS?TOUS ALLODAPOUS POU ZOUN KAI ERGAZONTAI EDW,PWS?

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΙΛΕ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ. ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ. ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ Γ... ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΙΛΕ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ. ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ. ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ Γ... ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

28 Ιουλίου 2011 1:26 π.μ.
ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΩΡΑΙΑ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΝΑΞΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ & ΗΘΙΚΑ ΑΜΟΡΦΩΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Sarantinoy?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΕ ΕΣΥ Ο "ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ" ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ GREEKLISH ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΟΥ. ΞΕΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΚΑΙ ΝΑΙ, ΖΩ Κ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΙΠΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.

Vasilis είπε...

Ρε παιδιά εσείς που είστε Ναξιώτες, θέλω λίγη βοήθεια. Ψάχνω εδώ και δέκα χρόνια έναν φίλο μου που μένει και στη Νάξο εκτός από την Αθήνα (έμενε τουλάχιστον). Ο φίλος αυτός ονομάζεται Νίκος Παπαδόπουλος και είναι 40 χρονών σήμερα. Μου είχε πει ότι στη Νάξο άμα πάω να ζητήσω το σπίτι του Σαραντινού. Εκεί μένει. Είχα την εντύπωση ότι το σπίτι αυτό ήταν κάπου κοντά σε εκκλησία ίσως Εκατονταπυλιανή αλλά όχι της Πάρου. Το 2005 πήγα στη Νάξο και δεν κατάφερα να βρω κάτι. Τώρα με το Ιντερνετ ίσως...Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία. Βασίλης Τσανακτσίδης-Θεσσαλονικη