Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2011

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντά η εστίαση στην παράλογη αύξηση του ΦΠΑ

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε με την παρουσία του Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ, αποφασίστηκε το κλείσιμο το καταστημάτων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπαγωγή του Κλάδου στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%. Τα Καταστήματα Εστίασης & Αναψυχής στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης παρέμειναν κλειστά σε ποσοστό που άγγιζε το 100% κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στα πλαίσια της 76ης ΔΕΘ.
Επίσης την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Εστιατόρων Σερρών. Η συμμετοχή των Επαγγελματιών του Κλάδου άγγιξε το 96%. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολική κατάληψη της...... Δ.Ο.Υ. Σερρών, πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Την κινητοποίηση στήριξε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων κ. Ιωάννης Τσάκος συνοδευόμενος από Μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΣΕ.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των Συναδέλφων της συμπρωτεύουσας και των Σερρών και συμπαραστεκόμαστε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συναδέλφων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων της ΓΣ της Ομοσπονδίας. Η Κυβέρνηση καλείται να ανακαλέσει τη μετάταξη του ΦΠΑ στον υψηλό συντελεστή για τον Κλάδο της Εστίασης και Αναψυχής, και τη μετάταξή του στο χαμηλό συντελεστή 6,5% σε όλο τον Τουριστικό Κλάδο. Δεν θα παραμείνουμε θεατές στην άδικη και παράλογη απόφαση της Κυβέρνησης, που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων χιλιάδων Συναδέλφων και θα οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :