Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ημέρα τιμής και εθνικής μνήμης. Αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες, που διαχρονικά έκαναν την Ελλάδα και τους Έλληνες υπερήφανους στα πέρατα της οικουμένης.
Ειδικά σήμερα, 71 χρόνια μετά, και στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, το έπος του ΄40 αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη μελλοντική πορεία του έθνους μας. Δίνει δύναμη και κουράγιο σε ολόκληρο τον Ελληνισμό, καθώς μας εμπνέουν οι αγώνες των προγόνων μας οι οποίοι με τα υψηλά τους ιδανικά και οράματα, καθόρισαν όχι μόνο το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και ολόκληρης της....... Ευρώπης.

Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους και διδασκόμαστε από την ιστορία μας, από εκείνους που δεν δίστασαν να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία και την εθνική περηφάνια.

Η σημερινή επέτειος χαλυβδώνει την πίστη μας στις δυνατότητες του Ελληνισμού, δυναμώνει την προσήλωσή μας σε αρχές και αξίες και ενισχύει, ακόμη περισσότερο, την απόφασή μας να βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας μας.

Η Ιστορία μας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να κατακτούμε δύσκολους στόχους. Με σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και σήμερα.

Το πνεύμα της εθνικής επετείου ταιριάζει απόλυτα στην δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε, οι φετινές εκδηλώσεις να έχουν ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα. Δυστυχώς, η τραγική και ανιστόρητη ανακοίνωση της Περιφέρειας να ματαιώσει -χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες- την καθιερωμένη εορτή της εθνικής επετείου και μάλιστα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει.

Η πράξη αυτή, αποτελεί μέγιστο πολιτικό ολίσθημα με εθνικές διαστάσεις. Αντιστρατεύεται το νόημα και αμαυρώνει το περιεχόμενο και το πνεύμα της εθνικής επετείου. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Σήμερα, όσο ποτέ οι Έλληνες κάθε ηλικίας, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντλήσουμε δύναμη από την ιστορία μας. Να αποδείξουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι και ώριμοι να πούμε το δικό μας ΟΧΙ σε νοοτροπίες και πρακτικές που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και των πολιτών.

Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τη σημερινή καταχνιά και να οικοδομήσουμε μια νέα προοπτική ανάταξης και ελπίδας για όλους τους Έλληνες.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βρουτση στην κυρία Μπράουν είπες ότι η θα μας πλερώνει ο λαός και θα εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του ή οι πλούσιοι και θα κάνετε τα δικά τους κέφια. Εσείς δηλαδή θέλετε και τα δικάσας δικά σας και τα δικά μας δικά σας. Ξύπνα τώρα που είναι νωρίς τελείωσε το υπάρχον πολιτικό σύστημα θέλουμε πολιτικούς άμισθους να δουλεύουν και αν γουστάρουν να είναι και στο κοινοβούλιο βλέπε Ιρλανδία που ανασυγκροτήθηκε ίδει ξεχάστε ότι ξέρατε έως σήμερα. Το μήνυμα εστάλη την 28η και ως ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.