Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Μετά την Πέμπτη… εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά τη χθεσινή οριακή υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που έθεσε ως προαπαιτούμενο η τρόικα, σε έναν απροκάλυπτο «εθνικό εκβιασμό», για να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, υπάρχει μια… εκκρεμότητα με την Κυβέρνηση.
Η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, όπως εύσχημα περιέγραψε η Βάσω Παπανδρέου το διογκούμενο αίτημα για «αλλαγή φρουράς» στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, δεν δίστασαν να θέσουν θέμα συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Υπονοώντας ότι η...... σημερινή, δηλαδή η δική τους Κυβέρνηση, δεν πληροί τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στο βωμό της αναγκαιότητας υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου, δεν σήκωσε το γάντι, και άφησε ατιμώρητη μια τόσο βαριά πολιτική προσβολή, που ουσιαστικά απευθυνόταν στον ίδιο, και τον… αναιρούσε, δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός έχει εισέλθει στην τελευταία στροφή της διαδρομής του στην εξουσία.

Οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν και είναι μονόδρομος. Με τη χρονική στιγμή της εκδήλωσης των τελικών και… επίσημων πρωτοβουλιών, να προσδιορίζεται για την επομένη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, εκεί όπου θα συζητηθεί και πιθανολογείται ότι θα αποφασιστεί η λύση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, με ένα μεγάλο «κούρεμα» του χρέους της Αθήνας.

Μόνο που ως «επόμενη μέρα», δεν προσδιορίζεται πλέον η Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, αλλά η Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, καθώς την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επιδίωξη να υπάρξει τελικό κείμενο συμφωνίας.

Από την Πέμπτη λοιπόν, οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Και οι εκλογές μπορούν να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή. Για να διεξαχθούν ως το τέλος του χρόνου. Και να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ να περνάει στο περιθώριο.
Από http://www.statesmen.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :