Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2011

Επιστολή ΠΟΕΣΕ προς τον Πρωθυπουργό για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων μετά την ανακοίνωση της λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών και της σχετικής ΥΑ απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό.
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με χθεσινή απόφαση του κ. Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοινώθηκε η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (υπεγράφη σχετική ΥΑ) με την οποία οι σερβιτόροι απεντάσσονται από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, εκτός εκείνων που απασχολούνται μετά την 10η νυκτερινή για τουλάχιστον 3 ώρες!!!
Πιστεύουμε, όπως και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ότι......... για την σημερινή κρίση ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν την χώρα με παρόμοιες λογικές. Λογικές που εξυπηρετούν πολιτικούς μας φίλους (βλέπε πελάτες), λογικές που στερούνται στοιχειώδους λογικής, λογικές στρουθοκαμηλισμού. Τέτοιες λογικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές πλέον.

Διερωτώμεθα τι είναι αυτό που κάνει Βαρέα και ανθυγιεινή την εργασία του σερβιτόρου μετά την 10η νυκτερινή, το ότι δουλεύει σε νυχτερινή βάρδια για την οποία και αποζημιώνεται με 25% του ημερομισθίου επιπλέον; !!!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμείς οι 121.400 επαγγελματίες του Κλάδου δεν έχουμε την δυνατότητα να κλείνουμε τους δρόμους γιατί τα καταστήματα μας δεν έχουν ρόδες, να κατεβάζουμε διακόπτες γιατί εμάς δεν μας διορίσατε, εμείς έχουμε μόνο υποχρεώσεις: 23% ΦΠΑ, Φόρους, Δημοτικό φόρο, ποσοστά σερβιτόρων 13-16% των μεικτών εισπράξεων, Περαίωση, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, Σφράγιση των καταστημάτων με 3 μηνύσεις, τοκογλυφικά πρόστιμα (βλέπε Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΤΑ κλπ) μέχρι 200%, μαύρα λεφτά εκβιαστικά κάτω από το τραπέζι κλπ κλπ κλπ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αν μας επιτρέπετε, δεχθείτε μία συμβουλή, αποκαταστήστε την σοβαρότητα και την λογική στην λειτουργία του Κράτους, πράξη με την οποία θα έχετε προσφέρει τα μέγιστα στην Πατρίδα.»

ΤΟ Δ.Σ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :