Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2011

Σε Θήρα και Θηρασιά ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας

Τη Θήρα και τη Θηρασία επισκέφτηκε διαδοχικά ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Σαντορίνης(Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Συμβούλους και Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς) στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει καθιερώσει με τους φορείς των νησιών με στόχο την προώθηση βέλτιστων λύσεων στα προβλήματα τους.
Ήδη, για το νησί της Σαντορίνης, τόσο ο.......... Δήμος όσο και η Περιφέρεια, επισπεύδουν την έναρξη υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής που αφορούν στην οδοποιία, στην διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, στην δημιουργία λιμενικών έργων κλπ.

Πιο συγκεκριμένα επισπεύδεται, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η τροποποίηση της ΖΟΕ Θήρας, έτσι ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα χωροθέτησης στο νησί της Σαντορίνης, έργων υποδομής και προστασίας περιβάλλοντος, που το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα απαγορεύει(π.χ Αφαλατώσεις, ΧΥΤΥ, Βιολογικοί Καθαρισμοί κλπ). Το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα υπογραφεί εντός του Δεκεμβρίου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη εγκρίνει την ένταξη στο Επιχειρησιακό του πρόγραμμα ( ΕΠΠΕΡΑΑ) και θα χρηματοδοτήσει τα έργα του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Φηρών και Ημεροβιγλίου καθώς και την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης του Εμπορείου. Επίσης το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενέκρινε και έπεται η δημοπράτηση, μονάδας αφαλάτωσης 200 κυβικών μέτρων για το νησί της Θηρασιάς.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρεί στην τελική φάση για την δημοπράτηση του έργου οδοποιίας Αεροδρόμιο–Οία και περιφερειακού Φηρών, με την κοινοποίηση ατομικών προσκλήσεων στους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων ακινήτων από τα οποία θα διέλθει ο νέος δρόμος.

Ολοκληρώνονται επίσης οι διαδικασίες για την μελέτη και δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης των πρανών της Καλντέρας.

Οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας κατά την συνάντηση τους με τον Βουλευτή επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της καλύτερης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Σαντορίνη, με αύξηση κατά δύο την εβδομάδα των επιδοτούμενων δρομολογίων του μικρού οχηματαγωγού πλοίου που εξυπηρετεί την γραμμή.

Τέλος, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τους πολίτες των νησιών, ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας παραχώρησε συνέντευξη στους δυο τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν στην Σαντορίνη(“Σαντορίνη Τηλεόραση” και “Ζευς”) με θέμα τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :