Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2011

Οι κορυφαίοι του 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΠΣΑΤ βράβευσε χθες τους κορυφαίους αθλητές για το 2011.
Σπύρος Γιαννιώτης ο κορυφαίος αθλητής για τα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο αγώνισμα της κολύμβησης ανοικτής θάλλασσας.
Η Μαριάννα Λυμπερτά καλύτερη αθλήτρια στο ίδιο αγώνισμα για τις γυναίκες.
Κορυφαία ομάδα οι γυναίκες του πόλο που πήραν το χρυσό στη Σαγκάη, πρώτη ελληνική εθνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.
Καλύτερος προπονητής ο Φερνάντο Σάντος, της εθνικής ομάδας αντρών ποδοσφαίρου. Αήττητος, οδήγησε την εθνική στην τελική διοργάνωση του Euro 2012.
Τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν ο αθλητικός σύλλογος Απόλλωνας Σμύρνης που........ συμπλήρωσε 120 χρόνια από την ίδρυσή του και ο Αριστείδης Καμάρας, ένας αθλητής που προήλθε από τα σπλάχνα του προσφυγικού σωματείου.
Επίσης ο Νίκος Νταμπίζας για την προσφορά και το ήθος του στο ποδόσφαιρο. Ο ίδιος άφησε και τις αιχμές του για τους αθλητικούς συντάκτες και το ρόλο τους.

Για τον ίδιο λόγο βραβεύτηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου, από τον χώρο του μπάσκετ, αλλά και ο Δημήτρης Χονδροκούκης με τον πατέρα και προπονητή του Κυριάκο, αθλητής του άλμα σε ύψος.

Τιμητικό βραβείο αναγνώρισης της προσφοράς του απέσπασε και ο Ευγένιος Γκέραρντ, για την 15ετή συνεχή παρουσία του στον πάγκο του ΟΦΗ. Συγκινημένος δήλωσε ότι δεν το περίμενε μετά από τόσα χρόνια και σημείωσε ότι η προσοχή πρέπει να στραφεί στο μέλλον και κυρίως στα νέα παιδιά.

Το βραβείο του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ (ή αλλιώς fair play) απονεμήθηκε στον Βασίλη Τοροσίδη και τον Στέφανο Καπίνο για τις φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του Γ.Καραϊσκάκης, πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Ο Τοροσίδης βέβαια ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ίδιου αγώνα, την ίδια χρονιά, για την περσινή αγωνιστική περίοδο, αλλά …τελοσπάντων!

Τέλος είχαμε και την βράβευση της ΕΠΟ από την Κυπριακή ομοσπονδία για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με ένα συμβολικό δώρο. Το πλοίο που συνέδεε την Κερήνεια με την Ελλάδα και την ευχή για επανέναρξη του δρομολογίου στο μέλλον!

Κάποιοι μπορεί να αδικήθηκαν αλλά έτσι αποφάσισαν οι αθλητικογράφοι που ψήφισαν. Για παράδειγμα οι 6άκις πρωταθλητές Ευρώπης ίσως να έπρεπε να πάρουν κάτι, αλλά από την άλλη αθλήματα όπως η κολύμβηση και η υδατοσφαίριση, που δεν λαμβάνουν την προβολή που τους αναλογεί, άξιζαν τις διακρίσεις και με το παραπάνω!

Άντε και του χρόνου!

/www.statesmen.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :