Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2011

Από την «Σύμβαση Cooper»(1940) στο μνημόνιο του ΔΝΤ(2010)

-Ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στον Νίκο Μπελογιάννη για το βιβλίο του και τις ανακαλύψεις του!!!!!!!
-Μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και τον ίδιο τον συγγραφέα του για κοντά 60 χρόνια!!!!!!

H Σύμβαση Cooper
Υπάρχει μια σύμβαση – φάντασμα, η οποία έληξε μόλις την προηγούμενη χρονιά. Σύμβαση πάρα πολύ σοβαρή, που δείχνει ότι αυτή η χώρα δεν ελευθερώθηκε ποτέ! Γιατί; Μα γιατί λείπουν οι Έλληνες – πατριώτες πολιτικοί!
Η σύμβαση λέγεται «Σύμβαση Cooper»! Που δεν είναι άλλη ή μάλλον που «κρύβεται» στον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Β'/ 17.02.1940). Για τις αμφισβητήσεις επί της Σύμβασης COOPER, θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι τόσο αθώα, όσο παρουσιάζεται. Μέσα στα άρθρα του Α.Ν. 2220/1940, υπάρχει και μια δεύτερη σύμβαση, η οποία αναφέρεται σαφώς στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και στην ίδρυση συναφών βιομηχανιών. Στα άρθρα που αναφέρονται στην σύμβαση, που αφορά στην κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού έργου, υπάρχει σαφής αναφορά σε αυτό. Σε άλλα, υπάρχει μία επιτηδευμένη γενικότητα, ενώ όπου εξυπηρετεί την ανάδοχο εταιρεία, υπάρχει σαφής αναφορά σε ορυκτό πλούτο και.......... μεταλλεύματα. Σχετικά με το κείμενο της σύμβασης, αλλά και με τα επίμαχα άρθρα του, διαβάστε τα στο pdf: http://filonohpontou.files.wordpress.com/2010/12/cf86ceb5ceba-cebacebfcf85cf80ceb5cf81.pdf

Η επικείμενη, λοιπόν, στις μέρες μας χρεωκοπία της Ελλάδας μας, το ΔΝΤ, το μνημόνιο της συμφοράς και τα «σούρτα φέρτα» των ανίκανων πολιτικών της διαπλοκής από το 1950 και μετά, με «το φόβο των Ιουδαίων», είναι απόλυτα ψευδής, με υπεύθυνους όλους τους πολιτικούς αυτού του είδους, που έχουν επαρκώς αποσιωπήσει το όλο θέμα... Αφήνουμε να μας ταλαιπωρούν με το Μνημόνιο και το ΔΝΤ! Μας ζητούν περαίωση και μας περικόπτουν τις συντάξεις πείνας! Σιγά –σιγά αποδομούν κι εξαθλιώνουν την πατρίδα και τους συμπολίτες μας... Μα... Αφού ακόμη ψηφίζουμε αυτούς τους ανεπάγγελτους και διαπλεκόμενους πολιτικούς, καλά να πάθουμε. Πρέπει ν' αναζητήσουμε την αλήθεια, να διαβάσουμε βιβλία ή να παρακολουθούμε μόνο την ελεύθερη ειδησιογραφία κι όχι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ! Οι πιο προοδευτικοί ίσως να διαβάζουμε Brecht ή Paulo Coelho. Οι πιο «ψαγμένοι» από μας μπορεί να διαβάζουμε τα «μυθιστορήματα ανακύκλωσης χαρτιού», που περιστρέφονται γύρω από μια συνήθη θεματολογία, που έχουν σα σκοπό, στην καλύτερη περίπτωση, την ψυχαγωγία μας!

Ο Δημήτρης Μπάτσης

Φυσικά θα ξαφνιαζόμουν – ευχάριστα, τολμώ να πω - αν έχετε ήδη διαβάσει το βιβλίο «ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», του Δημήτρη Μπάτση (που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε) ή γνωρίζετε την ιστορία του μεγάλου αυτού πατριώτη.

Γεννημένος το 1916 στην Αθήνα, γιος του Ψαριανού Ναυάρχου Α. Μπάτση και της Συριανής Αν. Πρίντεζη, ο Μπάτσης σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με την κοινωνιολογία και τα οικονομικά. Γι αυτό, ουσιαστικά, το βιβλίο, τον κατεδίκασαν να τουφεκιστεί, μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη! Η πρώτη έκδοση του έργου έγινε το 1947, από τον Εκδοτικό Οίκο «Τα Νέα Βιβλία - Α.Ε.», με πρόλογο κι επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα. Στο βιβλίο του ...αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ύπαρξη της... λεγόμενης "Σύμβασης Cooper" (υπεγράφη το 1940 κι έληξε μόλις... στις 31 Δεκέμβρη του 2010!).

Η «Συνομωσία κατά της Ελλάδας», απ' όλους ανεξαιρέτως τους μετεμφυλιακούς Πολιτικούς ή αλλοιώς η αρχή των παθών μας, ώσαμε σήμερα, ξεκίνησε – ανάλογα με το περιεχόμενο του βιβλίου και την ειδική του σημασία – την Κυριακή 30 Μαρτίου 1952, τρεις τα ξημερώματα. «Οι καταδικασμένοι σε θάνατο Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος, πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Μία ασυνήθιστη μέρα και ώρα για εκτελέσεις, ακόμη και για κείνη την ταραγμένη εποχή ...;.». Για τον Νίκο Μπελογιάννη έχουν ήδη γραφτεί, πάρα πολλά. Η ζωή του, η ήρεμη αντιμετώπιση του επικείμενου άδικου θανάτου του, συγκλόνισαν όλο τον πολιτισμένο κόσμο της εποχής του. Για τον Δημήτρη Μπάτση και τους άλλους δύο συντρόφους του, ελάχιστοι ασχολήθηκαν. Και πάντως κανείς για τον επιστήμονα Δημήτρη Μπάτση και το βιβλίο του, που θάφτηκε μαζί του για σχεδόν 58 χρόνια... «Ούτε οι Γερμανοί δεν μας σκότωναν έτσι. Περίμεναν το φως της αυγής, για να πεθάνουμε στο φως σαν άνδρες, όπως ζήσαμε.»

Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στον Νίκο Μπελογιάννη, δεν είναι τυχαίο.

Ότι εκτελέστηκε για το βιβλίο του και τις ανακαλύψεις του, ούτε κι αυτό είναι τυχαίο.

Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και τον ίδιο τον συγγραφέα του για κοντά 60 χρόνια,ε αυτό και δεν είναι τυχαίο...!!

Το μετεμφυλιακό πολιτικό καθεστώς είχε πολλές και βαρειές ενοχές, για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και ν' αντλήσει απ' αυτό έστω κι ελάχιστα διδάγματα. Όποιος θέλει ας ψάξει να βρει, ποιος ήταν αυτός ο πατριώτης επιστήμονας... Και να μην μπερδέψει τα πολιτικά – κομματικά φρονήματα στη μέση, γιατί τότε θα αυτοχαρακτηριστεί «εθελοντής – σκλάβος», γιατί τότε θα προσφέρει τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση στους επικυρίαρχους των ημερών μας...

Το βιβλίο αυτό υπάρχει στη βιβλιοθήκη του Υπουργείου Βιομηχανίας και παραδίδεται - σαν "ιερό κείμενο"- από υπουργό σε υπουργό, βάσει του οποίου τα λεγόμενα "στρατηγικά ορυκτά" της Ελλάδας, καθώς κι ο υδάτινός μας πλούτος, τίθενται υπό την αιγίδα ενός «Αμερικανικού consortium εταιρειών»! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης, μαζί με τον Μπελογιάννη! Από τους 12, που ήταν για "τουφέκι", επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης! Kαταλάβατε, τώρα, γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά ν' ακουμπήσει τα «παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου», που βρίσκονται στην Ελλάδα; Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, λ.χ. με σίδερο-χρώμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα! Περί αυτού πρόκειται!

Αυτή 'ναι η αιτία, που ως τώρα δεν εξάγουμε τίποτε, μέχρι να παραχωρήσουμε, με κάποιο τρόπο, όλον αυτό τον πλούτο οριστικά στους Αμερικανούς!!

Εξάλλου ένας εκ των όρων της σύμβασης, δίνει τη δυνατότητα παράτασής της, στην περίπτωση που κανείς απ' τα δυο ενδιαφερόμενα μέρη δεν ζητήσει τη διακοπή της... Τώρα τι έγινε πέρυσι; Μάθατε τίποτε ή ακούσατε κάτι (πλην μερικών εκπομπών του Χαρδαβέλλα...) περί αυτής; Ποιά άραγε είναι η θέση της πρώην, αλλά και της παρούσης κυβέρνησης;

Ο Πρόλογος του Συγγραφέα

Χαρακτηριστικός, των πατριωτικών αισθημάτων του συγγραφέα, είναι ο γραμμένος απ' τον ίδιο πρόλογος του βιβλίου του:

«Η εργασία μου αυτή γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική, πως παρ' όλα τα εμπόδια και παρ' όλες τις πολύμορφες επεμβάσεις, ο Ελληνικός Λαός, που πάντα αγωνίζεται ηρωικά, θα ανοίξει και πάλι με τον αγώνα του διάπλατα τον δρόμο, για μια ελεύθερη δημοκρατική ανοδική πορεία, και θα αρχίσει, με τον ίδιο ενθουσιασμό, με την ίδια ορμή και αυτοθυσία, να χτίσει την ερειπωμένη από την ναζιστοφασιστικη κατοχή και τον οικτρό εμφύλιο, πατρίδα.Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη,τότε και μόνο τότε, που η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της.

Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας.

Ο δρόμος αυτός θα μας οδηγήσει στην ορθολογική διάγνωση και οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών αυτών δυνατοτήτων και μέσων, που θα δώσουν την ευκαιρία να ανθήσει και σε μας μια γερή, προοδευτική - προοδευμένη κοινωνική ζωή.

Για το χτίσιμο αυτής της νέας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα, μέσα σε τραγικές πραγματικά συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο, όλοι οι επιστήμονες που βλέπουν μπροστά, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι των επιστημών, πλάι και μαζί με τον αδάμαστο Ελληνικό Λαό, προσφέροντας ακόμη και την ζωή τους, ότι πολυτιμότερο δηλαδή έχουν, προσπαθώντας έτσι να στεριώσουν, όσο το δυνατό περισσότερο, την νίκη του.

Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς ηρωικούς αγωνιστές, προσφέρω και εγώ την μικρότατη αυτή συμβολή.

Δημήτρης Μπάτσης.

Αθήνα, ΕΜΠ , Ιούνιος 1947».

Το μεγαλύτερο κείμενο του βιβλίου του, πρωτοδημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα, στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαίου 1946), το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς, που διηύθυνε ο Μπάτσης και το οποίο εκδόθηκε για να υποστηρίξει τη θέση περί της βιωσιμότητας της Ελληνικής Οικονομίας...

Συνοπτικά το βιβλίο ασχολείται με:

• Την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων

• Το Οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση

• Την Εκβιομηχάνιση και Βιωσιμότητά της

Κι όλα αυτά αμέσως μετά την απελευθέρωσή μας, το 1946 και 1947, δηλ. πριν 64-65 χρόνια πίσω...

Μετά μισό αιώνα πλήρους αποσιώπησης...

... ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα: «Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν, το ότι σ' όλα τα σημεία η έρευνα αυτή συμφώνησε απόλυτα με τα αποτελέσματα παλαιότερης αντίστοιχης έρευνας του Δημήτρη Μπάτση, της δεκαετίας του 1940, που «τυχαία» είχε φτάσει στα χέρια του!!!

Ο καθηγητής αναρωτιέται, πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαρειά βιομηχανία, όταν διαθέτει όχι μόνον όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σ' αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η μοναδική παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συγκεκριμένα:

1. Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που άν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια απ' την εισαγωγή πετρελαίου.

2. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

3. Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

4. Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

5. Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

6. Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

7. Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

8. Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

9. Ουράνιο: Τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα του Πλανήτη !!!

Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή», είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» κι αναφέρονταν στα ουρανιούχα μεταλλεύματα της Θράκης. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, με τα πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου.

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράϊδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9.550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και μ' όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Λουτρακίου, Νιγρίτας, Σουρωτής, κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των ανωτέρω περιοχών ουρανιούχων μεταλλευμάτων.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, που περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο! Μια απόρρητη έκθεση, που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/02/1996, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμήθηκε η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου κι άλλων σπανίων μετάλλων, για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου, που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και άλλα σπάνια ορυκτά, όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται μόνον για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου στον κόσμο. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά του 1998 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο!

Είναι αλήθεια πως τελευταία άρχισαν να γίνονται οι πρώτες προσπάθειες να δημοσιοποιηθούν αυτά τα θέματα, μέσα από εκπομπές στην τηλεόραση, με πρωτοπόρες τις εκπομπές του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα... Έστω και τώρα, λοιπόν...

Τι μας συμβαίνει, λοιπόν;

Απίστευτο για κάθε κοινό μυαλό είναι το γεγονός, πως οι «πένητες και κατασυκοφαντημένοι Έλληνες», καθόμαστε – στην κυριολεξία – πάνω σε σπάνιο υπέδαφος...

Αν σ' όλα τα παραπάνω προσθέσεις το αέριο, το πετρέλαιο και το νερό, θα φωνάξεις πως: Ζούμε στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, την ιδιαίτερα προικισμένη απ' τη Δημιουργία...

Τότε γιατί να μας συμβαίνουν, φίλοι μου όλα αυτά;

Ίσως και να μας συμβαίνουν, επειδή ακριβώς υπάρχουν... Επειδή οι απανταχού κερδοσκόποι και δυνάστες, τα ορέγονται να τα ιδιοποιηθούν και πως αλλοιώς θα γίνει, ώστε εμείς να πάψουμε να τα διεκδικούμε ή να αναγκαστούμε να τους τα παραχωρήσουμε έναντι «πινακίου φακής»; Μήπως όλα αυτά να συμβαίνουν επειδή τα έχουν «βάλλει στο μάτι», εδώ και πάρα πολλά χρόνια; Μήπως γιαυτό να επιθυμούν με τόση απληστία να γίνουν οι «τζάμπα αφεντάδες» αυτού του ευλογημένου, από Θεούς και προγόνους, τόπου; Μήπως, λοιπόν, όλα αυτά μας συνέβησαν επειδή έληξε η ισχύς της «Σύμβασης Cooper» μόλις στο τέλος της περυσινής χρονιάς; Μήπως οι τελευταίες κυβερνήσεις, τα έχουν ήδη μονομερώς παραχωρήσει, χωρίς τη δική μας άδεια;

Αυτά κι όλα όσα επιπρόσθετα σκεφτείτε, φίλοι μου, πρέπει ουσιαστικά να μας προβληματίζουν. Ώστε να μην εστιάζουμε στο «δέντρο» της προσωρινής μας επιβίωσης και να χάνουμε το «δάσος», που είναι το μέλλον των επόμενων γενιών, στο όνομα και για το καλό των οποίων πρέπει να τα διαφυλάξουμε «ως κόρη οφθαλμού»! Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μάθουμε, να ενημερωθούμε, όσο το δυνατόν πληρέστερα, για την κολοσσιαία περιουσία που διαθέτει η πατρίδα μας. Η γνώση είναι η δύναμη να καταπολεμήσουμε το φόβο μας στη διεθνή οικονομική τρομοκρατία, η γνώση είναι το διαχρονικό μας όπλο, είναι η προγονική μας παρακαταθήκη. Η γνώση της αλήθειας κι η αναζήτησή της, θα τους «κόψει το βήχα», θα τους αναγκάσει ν' αναδιπλωθούν. Οι λαοί που γνωρίζουν δεν φοβούνται να διεκδικήσουν τα αυτονόητα της ιστορίας, που είναι να ζουν ελεύθεροι και να διαφεντεύουν το βιός τους, την πατρίδα τους κι όλα τ' αγαθά της...

Και να τιμούμε τους πατριώτες, σαν τον Μπάτση ή τον Παπαγεωργίου, να παρακολουθούμε εκπομπές σαν του Χαρδαβέλλα, που μας «άνοιξαν τα μάτια», που μας έμαθαν τι έχουμε και τι μπορούμε, αν δεν αντιδράσουμε ενωμένοι, να χάσουμε...

Σ' αντίθετη περίπτωση:

«...Δεν έχει πλοίο για σε δεν έχει οδό.

Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ,

σ' όλη τη γη τη ρήμαξες...»

(Κωνσταντίνος Καβάφης)

ΥΓ. Το κείμενο αυτό δεν έχει επιστημονική δομή, βιβλιογραφικές αναφορές ή ύφος επιστήμονα που γνωρίζει ή σπούδασε το θέμα... Απλά ένα κέντρισμα είναι, ώστε ο καθένας μας να επιτελέσει, παρακινούμενος απ' τις αράδες αυτές, το καθήκον του: να ενημερωθεί και να ενημερώσει και τους γύρω του, πως η πατρίδα, σαν ενωμένοι την υπερασπιστούμε τούτες και τις επόμενες μέρες, θα ανταμείψει τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας... Γιαυτό, φίλοι μου, συγχωρέστε τα λάθη και τις παραλείψεις, που θα βρείτε... Διαβάστε κι ενημερώστε και μένα διεξοδικότερα... Όσοι περισσότεροι γνωρίζουν, τόσο το καλύτερο...
Πηγη
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :