Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2012

Τα ονόματα των 53 επώνυμων τοκογλύφων που κέρδισαν 1 δισ. ευρώ

Στο ένα δισ. ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη του μεγάλου κυκλώματος των 53 εκβιαστών και τοκογλύφων που εξάρθρωσε, το τελευταίο 48ωρο, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το κύκλωμα υπολογίζεται ότι δρούσε για περισσότερα από 15χρόνια στην συμπρωτεύουσα και τα θύματα του υπερβαίνουν, όπως εκτιμάται, τα 1500 με 2000 άτομα. Οπως προκύπτει από την δικογραφία της υπόθεσης η μαφία της Θεσσαλονίκης δάνειζε τα χιλιάδες θύματά της με τόκο που κυμαινόταν από 5 έως και 10% την........... εβδομάδα
Κύριοι πρωταγωνιστές σε αυτό το κύκλωμα θεωρούνται ο 58χρονος ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων Μάρκος Καραμπέρης που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμού του κ. Κ. Βελόπουλου (ΛΑΟΣ),αλλά και τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Μάριος Μελέτης που έχουν παλαιότερα κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς.
Κατηγορείται επίσης ο επιχειρησιακός διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ στην συμπρωτεύουσα Χρήστος Παπαχατζής, παλιός συνδικαλιστής και επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995 αλλά και από τους έμπιστους ανθρώπους του Βενιζέλου, ο οποίος ακούγεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες "να κρατάει στο συρτάρι καταγγελίες για την δραση του τοκογλυφικού κυκλώματος και κυρίως του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη", όπως σημειώνεται στη δικογραφία.
Ανάμεσα στα ονόματα των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται και αυτό του δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΤ3, Γιώργου Φερέτη, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας και σύμφωνα με τους αστυνομικούς παλαιότερα είχε δανειστεί χρήματα από τον Μάρκο Καραμπέρη, αλλά μετά ανέλαβε έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών να διεκπεραιώνει τις οικονομικές συναλλαγές και τις τοκογλυφικές πράξεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία.
Στην δικογραφία βρίσκεται και το όνομα διευθυντικού στελέχους της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Θεοδώρου, ο οποίος κατηγορείται ότι φρόντιζε για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές του κυκλώματος και για το "ξέπλυμα" των εισπράξεων των τοκογλύφων. Κατηγορούμενος είναι ακόμη ο 54χρονος επιχειρηματίας Δημήτριος Λαμπάκης, ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρείας με σφολιάτες στην Χαλκιδική.
Τέλος, στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις αστυνομικοί εν ενεργεία και ένας πρώην αξιωματικός.
Παράλληλα έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την αυτοκτονία του 45χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίων της Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Μαριόλη στις 29 Ιουνίου 2011, ο οποίος βούτηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο κενό και άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, όπου φαίνεται να ανέφερε τον τρόπο του οικονομικού εκβιασμού του, στοιχείο που υποβοήθησε τις έρευνες της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με υπολογισμούς των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ποσό 5 εκ. ευρώ έχει ξεπλυθεί με το σύστημα των κερδισμένων δελτίων του "Στοιχήματος", ενώ μέχρι και πρόσφατα ο Μάρκος Καραμπέρης και ένας συνεργάτης του πήγαιναν ταξίδια στην Ελβετία όπου διοχέτευαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τις τοκογλυφικές εισπράξεις.
M.N. απο www.sofokleousin.g
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι πρωταγωνιστές σε αυτό το κύκλωμα θεωρούνται ο 58χρονος ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων Μάρκος Καραμπέρης που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμού του κ. Κ. Βελόπουλου (ΛΑΟΣ),αλλά και τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Μάριος Μελέτης που έχουν παλαιότερα κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς.

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Η ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΣΔΟΕ ,ΛΑΟΣ,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ!!ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΑ!!
Κατηγορείται επίσης ο επιχειρησιακός διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ στην συμπρωτεύουσα Χρήστος Παπαχατζής, παλιός συνδικαλιστής και επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995 αλλά και από τους έμπιστους ανθρώπους του ΒENIZELOY, ο οποίος ακούγεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες "να κρατάει στο συρτάρι καταγγελίες για την δραση...