Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2012

Επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί στην διοίκηση των Μικρών Κυκλάδων

Κάθε μία από τις τέσσερις Δημοτικές Νησιωτικές Κοινότητες των Μικρών Κυκλάδων διοικείται και με έναν διαφορετικό τρόπο, καταδεικνύοντας σε όλη της την έκταση την αναβλητικότητα και τον φόβο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος την λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα.
Αυτοσχεδιασμών το ανάγνωσμα λοιπόν:
Ηρακλειά
Στην Ηρακλεια, σχεδόν από την αρχή λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου, εφαρμόζεται πλήρως ο Καλλικράτης. Η Δημοτική Νησιωτική Κοινότητα διοικείται από........... τον χωρικό αντιδήμαρχο (αρχικά τον κ. Πολυκρέτη και πρόσφατα τον δημοτικό σύμβουλο Ηρακλειάς κ. Ζούλη) και τον αντιπρόεδρο της δημοτικής νησιωτικής κοινότητας κ. Μιχάλη Σπίνο. Ο κος Σπίνος εκλέχθηκε με τον συνδυασμό μας, χαίρει της ομόφωνης εκτίμησης όλου του συμβουλίου, και εξ αρχής δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ονομάζεται Πρόεδρος αλλά να ενεργεί προς όφελος του Νησιού του.


Κουφονήσια

Επικές είναι οι αντιπαραθέσεις της χωρικής αντιδημάρχου Κατερίνας Συμιγδαλά, τόσο με τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη όσο και με τον αρχικά εκλεγμένο πρόεδρο Αντώνη Κωβαίο. Η κα Συμιγδαλά αφού κατηγόρησε εγγράφως τον Δήμαρχο ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τον κάλεσε να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων. Από την άλλη πλευρά, ο κος Κωβαίος υπαναχώρησε από την αρχική του θέση περί παραίτησης αν εφαρμοστεί ο Καλλικράτης και έλαβε μέρος στην ψηφοφορία ανάδειξης αντιπροέδρου, όπου και εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος Κουφονησίου.

Τελικά από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 εφαρμόζεται πλήρως ο Καλλικράτης και στην Δημοτική Νησιωτική Κοινότητα Κουφονησίου.


Σχοινούσα

Αν και υποχρεωμένος να κατοικεί στα όρια του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ο Χωρικός Αντιδήμαρχος Σχοινούσας Ηλίας Μάνης είναι μόνιμος κάτοικος Σύρου! Επισκέπτεται την Σχοινούσα σε πολύ αραιά διαστήματα, ενώ και οι συμμετοχές του στα Δημοτικά Συμβούλια δεν είναι πολλές ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Ευλόγως δημιουργείται η απορία πως διοικείται η Δημοτική Νησιωτική Κοινότητα θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι δεν έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος. Χρέη υπευθύνου για το Τοπικό Συμβούλιο εκτελεί ο αρχικά εκλεγμένος πρόεδρος Γιώργος Γρίσπος, παρόλο που η εκλογή του έχει ανακληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.


Δονούσα

Αν και δεν κατάγεται από την Δονούσα, ούτε και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Δονούσας, Χωρικός Αντιδήμαρχος Δονούσας ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Απόστολος Ψαρράς. Λόγω των άλλων ευθυνών του, ο κος Ψαρράς δεν προλαβαίνει να επισκέπτεται την Δονούσα για να προεδρεύει στα Τοπικά Συμβούλια. Αν και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει καμία μελέτη «Τσιμεντοστρώσεων-Πλακοστρώσεων» για την Δονούσα, από τις πολλές που πέρασαν πρόσφατα, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Δονούσας (του συνδυασμού του Δημάρχου και αυτός) Μαρίνος Σιγάλας. Ο κος Ψαρράς αποδέχθηκε την ευθύνη του για τις καθυστερήσεις των έργων της Δονούσας.

Χρέη υπεύθυνου για την Δημοτική Νησιωτική Κοινότητα Δονούσας εκτελεί ο αρχικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημήτρης Πράσινος, παρόλο που η εκλογή του έχει ανακληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.


Τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα του Δημάρχου δεν μας αφορούν. Οι μάχες των στελεχών της παράταξής του τόσο για τις καρέκλες όσο και για το ποιος ή ποιοι θα λάβουν μεγαλύτερο κομμάτι από τα έργα του Δήμου έχουν επισημανθεί πολλές φορές στο παρελθόν από την Παράταξή μας.


Με τους αυτοσχεδιασμούς τους, όμως, γίνονται επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, καθώς από την μία εντείνουν την αναστάτωση στα νησιά και τις φωνές αυτονόμησής τους και από την άλλη περιοδεύουν ως θίασος σε υπουργικά γραφεία, για να διεκδικήσουν καρέκλες και αξιώματα και όχι χρήματα και έργα για τα νησιά μας.


Πρότασή μας, κατατεθειμένη από τον Μάρτη του 2011, είναι να εφαρμοστεί πλήρως ο Καλλικράτης για τις 4 Δημοτικές Νησιωτικές Κοινότητες. Αν προκύψουν προβλήματα από την εφαρμογή του, συγκροτημένα το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να υποβάλει μία πρόταση επίλυσής τους προς την Κεντρική Διοίκηση.




Εκ του Γραφείου Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε μαρακη κατααλαβες και συ τους επικυνδυνους αυυτοσχεδιασμους και μιλας,δεν υπηρξε ποτε πιο αχρηστος δημαρχος στα χρονικα(εκτος απ το μαργαριτη)

Ανώνυμος είπε...

Πού ήταν ο Μαράκης όταν ο Ραγκούσης κόλλησε τα τέσσερα νησάκια απάνω στη Νάξο, ενώ άφησε χωριστά την Αντίπαρο από την Πάρο; Μήπως τον βόλευε κομματικά; Μήπως ο ίδιος το ζήτησε;

Ανώνυμος είπε...

Γελοιότητες αποδεδειγμένα γελοίων ανθρώπων. Τι περιμένει? Μήπως να ξαναδεί πράσινο ήλιο? Έδυσε...

Ανώνυμος είπε...

τ αρχιδια μας θα δει και ο ενας και αλλος

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πάει το Εδώ ο κόσμος χάνετε και το μουνί χτενίζετε. Συγνώμη κ. Μαράκη αλλά κάνετε ακριβός τα αντίθετα με αυτά που λέγατε πριν μιλώντας ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος λόγια δικάσας σε διάφορες εκπομπές. Εδώ καταρρέουν τα πάντα οι φόροι που επέβαλε το κώμα σας και οι μειώσεις αποδοχών μας έχουν καταστρέψει δεν διάβασα ή άκουσα καμία παρέμβαση ή δελτίο τύπου άρα θεωρείτε ότι καλά τα κάνουν και λένε τα παχύδερμα που μας κυβερνούν εδώ και 2 χρόνια και εσείς και ο κ. Γιακουμής βδέλλες του συστήματος που πίνουν το τελευταίο αίμα του λαού. Ευχαριστούμε κύριοι της συμπαράταξης.

Ανώνυμος είπε...

Μα είστε σοβαροί; νομίζετε ότι ο Μαράκης τα γράφει όλα αυτά; Ο Γιακουμής τα γράφει καλέ, ο Μαράκης δεν ξέρει να γράψει ούτε το ονομά του!

Ανώνυμος είπε...

Μπα, ξέρει να γράφει το όνομά του, όταν παίρνρει το μισθό (για να κάθεται) !

Ανώνυμος είπε...

MARAKI TO PATHIMA GINETAI MATHIMA KAI OTI TOY MELI TOY KATHE NOS MAS TORISKEI,PISTEYO AYTO POU SOU AXIZE TO VRIKES, APOLAFSE TO TORA KALA PERASES TOSA XRONAKIA MIN EISAI AXARISTOS

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΦΕΡΑΝΕ ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΥ.
ΝΑ ΛΕΣ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ Ε..; ΩΡΑΙΟΣ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝ ΑΛΛΑ ΠΛΗΝ,ΠΑΡΑΤΑΞΗ