Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2012

Φέρνουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ THΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Η συγκέντρωση των 100 περίπου δημοτών μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Επιτροπής Αλληλεγγύης (στις 25 Γενάρη) για να διαμαρτυρηθούν στη ΔΕΗ για τα άνομα και ληστρικά χαράτσια, καθώς και η παράσταση του Δημάρχου με τους επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» - παραβρέθηκαν επίσης μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης - είχαν σαν αποτέλεσμα την δέσμευση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή οικιακής παροχής ρεύματος και, σε ό,τι αφορά τους επαγγελματικούς χώρους, να γίνεται διακοπή μόνο σε εκείνους που για μακρό χρονικό διάστημα δεν έχουν εξοφλήσει τις.......... οφειλές τους.

Συμπολίτες, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες όλο και περισσότερων φοροεισπρακτικών μέτρων - η τρόικα απαίτησε και νέες μειώσεις στους μισθούς και στις επικουρικές συντάξεις (27/1/12) παρά το ότι η πολιτική λιτότητας που επέβαλαν μέχρι σήμερα απέτυχε οδηγώντας την οικονομία μας σε ύφεση - με προφανή πλέον στόχο την πλήρη εξαθλίωσή μας. Αναλαμβάνοντας την ατομική μας ευθύνη απέναντι στη ζωή μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον της χώρας μας, αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια.

Ο Ναξιακός λαός ήδη κατέθεσε στο Δήμο 600 εξουσιοδοτήσεις, που αφορούν περίπου 1000 παροχές. Πανελλαδικά 1.500.000 παροχές παραμένουν απλήρωτες. Όλοι μαζί μπορούμε ν’ αντισταθούμε. Καλούμε τους δημότες τώρα, στη δεύτερη δόση του χαρατσιού, ν’ ανταποκριθούν ακόμη περισσότερο.

Για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, μπορείτε να βρείτε οδηγίες στο Δήμο, στις δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και σε κεντρικά πρακτορεία εισιτηρίων.

Τα παρακάτω μέτρα αφορούν σε πρακτικές ενέργειες, ώστε ν' απομονωθεί το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ και να αρνηθούμε έτσι την πληρωμή του:

Α) Πληρωμή μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών, που έχουμε λογαριασμό.

Ποια είναι η διαδικασία: Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Άλλες Συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και, τέλος, πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Ο τρόπος αυτός ισχύει ήδη και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα από όσους κάνουν άτυπο διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους με δόσεις.

Β) Πληρωμή μέσω ΚΑΣ (είναι τα μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα της ALPHA BANK και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ΑΤΜ με τη διαφορά ότι βάζουμε στο μηχάνημα μετρητά το ποσό που θέλουμε να πληρώσουμε.

Γ) Πληρωμή μέσω e-banking

Η διαδικασία είναι γνωστή για όσους πληρώνουν με αυτό τον τρόπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

Στη συνέχεια με φωτοτυπία του αποκόμματος της συναλλαγής πηγαίνουμε στο Δήμο Νάξου (πρωτόκολλο) και συμπληρώνουμε υπεύθυνη δήλωση ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να εξοφληθεί το σύνολο του λογαριασμού μας ΕΚΤΟΣ του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).

Στη συνέχεια ο Δήμος Νάξου θα καταθέσει μαζικά τις δηλώσεις αυτές στη ΔΕΗ. Σε περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί να τις παραλάβει, τότε ο Δήμος θα στείλει τις δηλώσεις με ομαδικό εξώδικο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας.

Λυκουρόπουλος Μανώλης: 6976436390

Βερύκοκκος Λευτέρης: 22850-23309

Αναστασία Περιστεράκη: 22850-24382 & 6949802948

Σοφία Σπανέλη: 41376 & 6984623239
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :