Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

Ανακοίνωση της ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-2013.

Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση, δίνουν ένα ακόμα χτύπημα, στο δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση. Το σχολείο της δήθεν «δημιουργικής μάθησης και της ελεύθερης σκέψης», το «νέο» σχολείο είναι ένα ψέμα.
Θέλουν να στοιβάξουν τα παιδιά σε πολυδύναμα σχολεία 300-400 μαθητών που θα παράγουν μαζικά, φθηνούς εργαζόμενους. Ένα σχολείο «κομμένο» & «ραμμένο» στα μέτρα των εταιριών-χορηγών, που θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία και.... θα κάνουν παζάρια με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν !!

Θέλουν να μας οδηγήσουν στο να «κυνηγάμε» χορηγούς ενώ και οι γονείς θα πληρώνουν ακόμα περισσότερα για το «καλό του σχολείου» !!

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε σήμερα και το ΔΣ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να γνωμοδοτήσει για την υποβάθμιση σχολείων και την κατάργηση οργανικών θέσεων σε σχολεία του δήμου.
Οι συγχωνεύσεις και η υποβάθμιση των σχολειών, αλλά και η κατάργηση του εξεταστικού κέντρου του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στη Νάξο που αναγκάζει τους μαθητές και τις οικογένειες τους σε ακόμα μεγαλύτερα έξοδα με το να μεταβαίνουν στη Σύρο προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό, κάνουν τη μόρφωση δικαίωμα για λίγους. Αποτελούν μέρος και βήματα της επιβολής του σχολείου της αγοράς

Η ΚΝΕ καλεί γονείς και μαθητές, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης αυτών των μέτρων.

Να παλέψουμε μαζί για :

* Κανένα κλείσιμο σχολείου. Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολικής μονάδας
* Αποκλειστικά Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
* Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, για την μόρφωση.
* Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
* Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.
* Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :