Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

Εντυπωσίασαν τα "Μεθυδότια" στη Νάξο!!

Τα παιδιά της Συν+ Αξίας και η παρέα τους έκαναν πάλι το θαύμα τους. Με ελάχιστο μπάτζετ αλλά με πολύ όρεξη για δημιουργία και προσφορά ετοίμασαν και φέτος για τους κατοίκους της Νάξου και τους επισκέπτες της ένα μαγικό τριήμερο
Σήμερα το απόγευμα οι δρόμοι της Χώρας γέμισαν με λάμψεις , ήχους και φωνές από τους Σάτυρους και τις Μαινάδες που ακολουθούσαν το αποκριάτικο άρμα πάνω στο οποίο στέκονταν οι Θεοί του κρασιού, του έρωτα και της ζωής , Διόνυσος και Πάνας. Οι νεαροί εθελοντές προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μυήσουν τους εκατοντάδες θεατές και περαστικούς στο τελετουργικό τους με πειράγματα , βωμολοχίες και προτροπές. Σαν να προσπαθούσαν όλοι μαζί, με τον χορό και τις παγανιστικές ικεσίες τους να ξορκίσουν το κακό, να διώξουν την απαισιοδοξία της εποχής και να αναβιώσουν μαζί με το δρώμενο τη χαμένη ελπίδα των Ελλήνων.
Η πομπή ξεκίνησε από την Αγία Θεοδοσιά, στις 21:30 έκανε πρώτα μια..... στάση στην παραλία μπροστά από το cafe "cream" για να προσφέρουν οι όμορφες Μαινάδες σπονδή στον Πάνα, τον τραγοπόδαρο Θεό της πανίδας και της ανθρώπινης γονιμότητας , και στη συνέχεια κατέληξε στην κεντρική πλατεία στο λιμάνι.
Η εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο με το 2ο μέρος του εορταστικού 3μερου τις λαμπαδοφορίες.






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :