Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2012

Προκλητικη πρόταση: "Πουλήστε νησιά στην Τουρκία"

Την πώληση -ακατοίκητων- ελληνικών νησιών επιμένει να υποστηρίζει ο επικεφαλής του αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λάιτλ, σε συνέντευξη στο περιοδικό "Profil", προκαλώντας αντιδράσεις.
Τουρκία θα ενδιαφερόταν βεβαίως για αγορά ελληνικής γης, που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ επικερδή τρόπο", αναφέρει ο Λάιτλ, προσθέτοντας πως η πώληση νησιών θα ήταν μία "ένδειξη ευγνωμοσύνης εκ μέρους της Ελλάδας για τη βοήθεια που της παρέχουν οι εταίροι".
"Με κάθε νέο πακέτο βοήθειας, αυξάνεται η αρνητική διάθεση έναντι της..... Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη", λέει και συμπληρώνει ότι "μία τέτοια κίνηση θα έπειθε ακόμη και τους δεξιούς λαϊκιστές της Ευρώπης".

Προσθέτει ότι η βοήθεια στην Ελλάδα θα αποτελέσει ζήτημα αιχμής στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και επιδεικνύοντας "καλή θέληση" η χώρα μας θα δώσει ένα ισχυρό επιχείρημα στους υποστηρικτές της.

Ο Λάιτλ τίθεται κατά της εξόδου της χώρας μας από την ζώνη του ευρώ, καθώς -όπως λέει- οι ψυχολογικές επιπτώσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν.

Πάντως οι προτάσεις του καταδικάστηκαν επισήμως. Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) χαρακτήρισε την πρόταση "προκλητική", ενώ και αυστριακά ΜΜΕ αναφέρθηκαν με μελανά χρώματα στην πρόταση Λάιτλ.

Καταδικάζουν οι αυστριακοί "Πράσινοι"

"Αυτό που χρειάζονται τώρα οι άνθρωποι στην Ελλάδα, είναι ελπίδα αντί ταπείνωση, καθώς και πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αντί κυνικές συμβουλές που ταπεινώνουν επιπλέον τον δοκιμαζόμενο λαό", διαμηνύει σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος του Κόμματος των Πρασίνων στο Επιμελητήριο, Φόλκερ Πλας, καταγγέλλοντάς τον συγχρόνως για λαϊκισμό και δημαγωγία, εξαιτίας της πρότασής του για πώληση ελληνικών νησιών -και μάλιστα στη γειτονική Τουρκία.
www.nooz.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :