Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Συνάντηση για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Από την συνάντηση των εκπροσώπων του συνόλου των συλλογικών θεσμικών εκφράσεων των Νησιών του Αιγαίου, προέκυψε με απόλυτη σαφήνεια η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική διάθεση όλων για την απόκρουση του ενδεχόμενου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου.
Η «μάχη» για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης, αποφασίστηκε να δοθεί συντεταγμένα, ενωτικά με καθαρή στόχευση και με....... σοβαρή επιχειρηματολογία.

Στην ίδια συνάντηση διευκρινίστηκε με τρόπο απόλυτο ότι η νέα δανειακή σύμβαση που ψηφίστηκε από την Βουλή δεν περιλαμβάνει το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά δεν ρυθμίζεται ούτε θίγεται στην ψηφισθείσα δανειακή σύμβαση. Είναι όμως ενδεχόμενο να έρθει προς συζήτηση στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα ψηφιστεί από την Βουλή μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Οφείλουμε με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο να υποστηρίξουμε και να επιβάλουμε την διατήρηση του συγκεκριμένου μέτρου ως ουσιαστικού παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της νησιώτικης οικονομίας και προστασίας του επιπέδου της ζωής των νησιωτών.

Την προσπάθεια αυτή οφείλουμε να την δώσουμε όλοι μαζί δίχως δεύτερες σκέψεις, δίχως αστερίσκους, δίχως κομματικές ή προσωπικές υστεροβουλίες.

Έχω δηλώσει έγκαιρα ότι μια τέτοια διάταξη δεν πρόκειται να την ψηφίσω.»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :