Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2012

Ποινική δίωξη για σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ(www.statesmen.gr)
Μετά από έρευνα που διήρκησε πολλούς μήνες, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου τον περασμένο Ιούνιο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων, για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης, ο οποίος και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και....... αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ξεκίνησε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, που επικαλούνταν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής την οποία είχε ακολουθήσει η κυβέρνησή του, επιλέγοντας τη στρατηγική προσέγγιση με τη Μόσχα.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ειδοποιήσει την ΕΥΠ για την ύπαρξη ομάδας 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν τον Κώστα Καραμανλή, τους οποίους οι Ρώσοι περιέγραφα ως μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :