Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2012

Τουλάχιστον, μην προσβάλλετε την νοημοσύνη των δημοτών

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την απάντηση της Δημοτικής Αρχής (η οποία υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Απόστολο Ψαρρά, εκ μέρους του ίδιου του Δημάρχου στην συγκεκριμένη περίπτωση) στην, από 19/3/2012, επιστολή του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου. Η απάντηση βρίθει ανακριβειών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Πιο συγκεκριμένα:
Η Δημοτική Αρχή επαίρεται ότι τα έργα και οι μελέτες που προγραμματίζει πρόκειται να δώσουν μία αναπτυξιακή πνοή στον Δήμο μας. Η ανικανότητα είσπραξης, έστω, των αυτονόητων εσόδων του Δήμου, τον..... οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στο να γίνει ελλειμματικός. Ολόκληρο το 2011, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να εισπράξει 92,61€ από τέλη ύδρευσης (το αντίστοιχο ποσό για το 2010 ήταν 765.013,44€), καθώς η Δημοτική Αρχή δεν κατόρθωσε να τυπώσει και να αποστείλει ειδοποιητήρια στους Δημότες. Ένας ελλειμματικός Δήμος θα μπορέσει στο μέλλον να πραγματοποιεί έργα, που δίδουν αναπτυξιακή πνοή στον τόπο, ή θα αρχίσει να δανείζεται, να πληρώνει υπέρογκους τόκους και να αναγκάζει τους Δημότες του να πληρώνουν διπλούς λογαριασμούς σε αυτή την δύσκολη, οικονομικά, συγκυρία;

 Η Δημοτική Αρχή αναρωτιέται «πότε έχουν ξαναπέσει τόσα λεφτά στην Νάξο;». Την ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι το 2010 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις (κτήρια, πάγια, μελέτες και έργα) ύψους 4.633.229,49€, ενώ το 2011 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις 4.523.758,64€, παρόλο που άνοιξε το 2011 το ΕΣΠΑ.

 Αφού η Δημοτική Αρχή επαίρεται για τις εντάξεις έργων (τα οποία είχαν προγραμματιστεί και μελετηθεί από άλλους) στο ΕΣΠΑ γιατί ξεχνάει να αναφέρει το Φράγμα του Τσικαλαριού, το Αλιευτικό του Απόλλωνα, την Αφαλάτωση του Κουφονησίου και άλλα έργα που φορείς υλοποίησης είναι είτε τα Υπουργεία είτε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου; Το πραγματικό της ενδιαφέρον είναι «να πέσουν χρήματα στην Νάξο» ή να διαχειριστεί αυτή τα όποια χρήματα αναλογούν στα νησιά μας;

 Η Δημοτική Αρχή ομολογεί ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές εργοληπτών. Το κείμενο αυτό καθιστά τον κο Απόστολο Ψαρρά ιδανικό μάρτυρα υπεράσπισής των θέσεων μας, στην μήνυση που έχει καταθέσει ο εργολήπτης γιος του εναντίον των δημοτικών συμβούλων της Παράταξής μας, καθότι ασκήσαμε κριτική στο γεγονός ότι επ’ ονόματι του ιδίου εξεδόθη το 4ο στην σειρά ένταλμα πληρωμής μετά το άνοιγμα του περσινού προϋπολογισμού, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησαν εντάλματα πληρωμής επ’ ονόματι μελών της οικογενείας του.

 Η Δημοτική Αρχή ψεύδεται όταν αναφέρει ότι «βασικό κριτήριο για την απευθείας ανάθεση δημοτικού έργου είναι η πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας στην οποία εκτελείται το Δημοτικό Έργο». Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής 255/2011, 259/2011 και 260/2011, με τις οποίες ανατίθενται απευθείας έργα σε μέλη της οικογένειας του κου Ψαρρά χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας.



Η διαχείριση των Δημοτικών μας Πραγμάτων απαιτεί υπευθυνότητα, ικανότητα και ορθή ενημέρωση των Δημοτών. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν ωφελεί κανέναν καθώς κρύβει, πρόσκαιρα, την ανικανότητα και την αναβλητικότητα της Δημοτικής Αρχής κάτω από το χαλί και προσβάλλει, εν τέλει, την νοημοσύνη των Δημοτών.





Εκ του Γραφείου Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :