Τρίτη, Μαρτίου 20, 2012

Ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟ για τα επεισόδια στο Αιγάλεω

"Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από τον σύλλογό μας εδώ και πολλά χρόνια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας μέσα στα γήπεδα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα, την αδικαιολόγητη, άδικη, σκληρή και πρωτοφανή επίθεση, με ύβρεις, προπηλακισμούς, απειλές, κλπ που σημειώθηκε κατά του προσώπου του Προέδρου της ομάδας μας, από μερίδα οπαδών και όχι φιλάθλων της ομάδας του Αιγάλεω, κατά τη διακοπή του ημιχρόνου στο μεταξύ μας αγώνα που έλαβε χώρα στις 18-3-2012 στο γήπεδο του Αιγάλεω.
Η άδικη επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου της ομάδας μας έρχεται να...... προστεθεί σε μία σειρά επανειλημμένων, επικίνδυνων, στοχευμένων και σκληρών επιθέσεων που δέχονται παράγοντες ομάδων της Δ' Εθνικής που έχουν την ατυχία να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο του Αιγάλεω. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με την υποδειγματική συμπεριφορά των φιλάθλων της ομάδας μας και τη φιλοξενία της ομάδας του Αιγάλεω κατά την παραμονή της στη Νάξο, στα πλαίσια του μεταξύ μας αγώνα.
Αυτή η επικίνδυνη και τραγική ιστορία με το γήπεδο και τους ''φιλάθλους'' του Αιγάλεω πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Πρέπει οι παράγοντες και οι ιθύνοντες της ομάδας του Αιγάλεω να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες τους. Πρέπει να αναλογιστούν ότι η συμπεριφορά αυτής της μερίδας των οπαδών τους θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα συμφέροντα της ίδιας τους της ομάδας. Πρέπει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μας να λάβει επειγόντως τα απαιτούμενα μέτρα εναντίον του κάθε υπεύθυνου για τα έκτροπα που σημειώνονται μέσα στο γήπεδο αυτό, κυρίως εναντίον παραγόντων. Πρέπει και είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον κάθε ενασχολούμενου με τη Δ' Εθνική κατηγορία, να προστατεύει ως κόρην οφθαλμού τους παράγοντες και τους Προέδρους των ομάδων από τις άγριες διαθέσεις κάποιων ανεγκέφαλων βανδάλων, οι οποίοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και μόνο και τίποτε άλλο.
Έχουμε διατρανώσει επανειλημμένως ως σύλλογος, ότι οι Πρόεδροι και οι παράγοντες των ομάδων είναι αυτοί που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη συντήρηση και την ίδια την ύπαρξη των ομάδων τους και ''φτύνουν αίμα'' για να τις κρατήσουν σε ένα επίπεδο, να τις διατηρήσουν και να τις ανεβάσουν. Είναι καθήκον και υποχρέωση τόσο της πολιτείας, όσο και των ομάδων που τους φιλοξενούν να τους προστατεύουν από τέτοιου είδους άγριες επιθέσεις.
Η διαμαρτυρία μας είναι έντονη, στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους όσοι έχουν την ευθύνη της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και δεν έχουν στόχο να προστατεύσει μόνο το πρόσωπο του Προέδρου της ομάδας μας, αλλά τα πρόσωπα και τις υπολήψεις όλων των παραγόντων της Δ' Εθνικής, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να στενάζουν κάθε φορά κάτω από τις αφόρητες πιέσεις, απειλές και εγκληματικές φωνές κάποιων απίστευτων ''φιλάθλων'' του Αιγάλεω, οι οποίοι δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά τη βία και την αγριότητα. Τους λέμε λοιπόν για μία ακόμη φορά ότι εμείς δεν θα υποκύψουμε στη βία και στις απειλές τους, αλλά θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο μέσο να προστατέψουμε τόσο την ομάδα μας, όσο και τους παράγοντες της αλλά και το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής εις το οποίο έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε".
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :