Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται

 Γράφει ο.......αγράμματος 
Το πολιτικό σύστημα κατάφερε να βάλει στην κυβέρνηση ανθρώπους που ο λαός τους είχε βγάλει, βλέπε Ντόρα τοπικά Ρήγα με το κώμα του να χάνει 1,72 μονάδες στην Νάξο και το υπέροχο, θα μας κυβερνούν δύο κόμματα το Πασοκ που έλαβε μόλις το12,3 τις εκατό και κατά πάσα πιθανότατα η Δημαρ που έλαβε 6,3 τις εκατό. Ξέρετε το Πασοκ που δεν ήθελε υπουργία και θα έκανε αυτοκάθαρση γιατί ήταν σάπιο με πολλούς Τσοχατζοπουλους, λόγια Βενιζέλου. Τους κολοτούμπες Βενιζέλο Κουβέλη που δεν έκαναν κυβέρνηση χωρίς τον Συριζά τον Μάιο, μπορεί να μου απαντήσει κάποιος γιατί ξανακάναμε εκλογές? Και με το 39 τις εκατό του λαού να απέχει από την παράσταση αυτή. Και όλα αυτά με της ευλογίες της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγετε που είναι ότι για να προχωρήσει λοιπόν το μνημόνιο, ακόμη και με επέκταση του.......... χρόνου εφαρμογής του, η τρόικα θα ζητήσει να δει άμεσα απτά αποτελέσματα για τα εξής:
1. Την ολοκλήρωση, ύστερα φυσικά από συνεννόηση με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, του πλαισίου ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, αλλά και την ταυτόχρονη αξιολόγηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
2. Την επίτευξη όλων των φορολογικών στόχων που έχουν τεθεί έως το τέλος Ιουνίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ και τα πρόστιμα από ομάδες φορολογουμένων που έχουν ήδη εντοπιστεί από φοροελεγκτικό μηχανισμό, καθώς και να ολοκληρωθεί η διενέργεια συγκεκριμένων ελέγχων. Παράλληλα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα πρέπει να «τρέξει» τον έλεγχο τουλάχιστον 200 δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων εφοριακών.
3. Την άμεση κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα Διοίκησης Εσόδων, με ένα εξωυπηρεσιακό πρόσωπο κατάλληλης επαγγελματικής πείρας, που έπρεπε να είχε καλυφθεί από τον Μάρτιο.
4. Την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους φορείς που δεν έχουν υποβάλει στοιχεία για τις κρατικές δαπάνες, αλλά και τη διεξαγωγή της πειθαρχικής διαδικασίας για τους υπευθύνους.
5. Τον διορισμό όλων των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων, που έπρεπε να είχαν διοριστεί από τον Μάρτιο, προκειμένου να πάρει «σάρκα και οστά» το πρόγραμμα της περιόδου 2012-2013.
6. Την επιτάχυνση των διαδικασιών για να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου η πρώτη φάση απογραφείς των κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
7. Την ενεργοποίηση της εργασιακής εφεδρείας για 15.000 «πλεονάζον» προσωπικό, για χρονικό διάστημα που να μην ξεπερνά τους 12 μήνες, ώστε μετά να απομακρυνθούν.
8. Την ολοκλήρωση του σχεδίου για τη λειτουργία των ΚΤΕΛ και την παρουσίαση των επιλογών απελευθέρωσης.
9. Την τέλεση των αναγκαίων παρεμβάσεων για επιτάχυνση της εισαγωγής φθηνότερων γενόσημων φαρμάκων στην ελληνική αγορά.
10. Την αλλαγή του αριθμού των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες ιατρούς, ώστε να μειωθεί η αναλογία ιατρών - ασθενών και να φτάσει κοντά στον, πολύ χαμηλότερο, μέσο όρο της Ε.Ε.
Έλληνες με γειά σου το νέο μπαλωμένο κουστούμι και όπως λέει ο λαός τα παλιά καινούρια γίνονται δεν γίνονται, ούτε τα σάπια φρέσκα. 
Ο αγράμματος.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :