Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2012

Συνάντηση υπουργού εργασίας Γ. Βρούτση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

O υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός ενημέρωσε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι ποσό 1,2 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης, θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή του εφάπαξ των υπαλλήλων του δημοσίου.
Σε κάθε περίπτωση όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή αυτού του........
 ποσού είναι, όπως προβλέπεται ρητά στο νόμο 4046/2012, η προσαρμογή του ύψους του εφάπαξ κατά το ποσοστό του αναλογιστικού ελλείμματος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός:

«Δυστυχώς, τα αναλογιστικά ευρήματα για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθιστούνμη βιώσιμο. Οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη.
Ως υπουργός, δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε με την επιβολή νέων φόρων στους πολίτες, είτε με την επιβολή επιπλέον εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων προκειμένου οι παλαιοί ασφαλισμένοι να λάβουν ποσά εφάπαξ που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Iδου φατσα που εγινε και υπουργος