Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου - Δελτίο Τύπου για το Νεώριο

  (Και οι πλούσιοι και οι άστεγοι έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες)
   Δεν ήταν βέβαια κεραυνός εν αιθρία. Ήταν μια επιβεβαίωση. Όμως, μία αδιάντροπα ειλικρινής επιβεβαίωση. Αναφερόμαστε στις δηλώσεις της διεύθυνσης των Ναυπηγείων του Νεωρίου σχετικά με τους εργαζόμενους που θέλησαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για το ότι είναι μήνες απλήρωτοι.
        Γι΄ αυτούς που κατανοούν και αντιλαμβάνονται την πορεία της................
οικονομίας ως μία συνεχή ταξική πάλη, ο κυνισμός της διεύθυνσης του Νεωρίου ήταν μια έκφραση σκληρής ταξικής αντίθεσης. Ο αιφνιδιασμός προήλθε από τον κυνισμό και τον ειρωνικό χαρακτήρα των δηλώσεων. “Δηλώστε εγγράφως ότι μπορεί να έχετε κουραστεί, μπορεί να έχετε εξαντληθεί και θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε” και, ακόμη, ταυτόχρονα, ότι η εταιρία “σήμερα είναι αναγκασμένη να προσαρμόσει το εργατοϋπαλληλικό  δυναμικό της στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγής”,  με ό,τι αυτό σημαίνει.

              Εμείς στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πιστεύουμε ότι είναι απλώς μια δήλωση με έλειψη τακτ. Είναι μια δήλωση με βαθιά ανηλεή και κυνική ταξική έκφραση.

              Η διοίκηση του Ναυπηγείου δεν σπρώχνει μόνο τους απλήρωτους εργαζόμενους βαθιά στην απόγνωση, δεν ξεχνά ακόμη τα όσα έχουν προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι σ΄αυτήν την ίδια τη διοίκηση, αλλά σπεύδει  να ξεκαθαρίσει ότι είναι οικονομικά το μεγάλο αφεντικό και δεν την αγγίζουν κοινωνικές ανάγκες -λες και δεν αφορά τη διοίκηση η μη πληρωμή από αυτήν πολλών μηνιαίων μισθών σε κάθε εργαζόμενο. Καταδικάζεται βέβαια αυτή η συμπεριφορά της διοίκησης του τοπικού Ναυπηγείου στη συνείδηση των πολιτών και των εργαζομένων της Ελλάδας.

              Αυτές οι συμπεριφορές ασφαλώς και δεν προάγουν τις όποιες προσπάθειες εξεύρεσης ικανοποιητικής λύσης στο πρόβλημα του Ναυπηγείου.

              Και να μην ξεχνιόμαστε: Αλήθεια, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης τι θέση πήρε σε αυτή την εξευτελιστική πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων συμπολιτών μας;

              Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου, μετά και την ανοιχτή μας συνέλευση στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα, καταδικάζουμε απερίφραστα τις κυνικές δηλώσεις της διοίκησης, και δηλώνουμε πως θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων του ναυπηγείου με κάθε τρόπο.
Η εργασία είναι δικαίωμα και ο μισθός δεν είναι φιλοδώρημα.


Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :