Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς  όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από πέρυσι.
Ενα χρόνο μετά την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου "νέου" σχολείου, λείπουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ένα σχολείο: εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, αίθουσες και σχολεία, αναλώσιμα και θέρμανση, σίτιση, οι συντηρήσεις και οι επισκευές, εποπτικά μέσα, μεταφορά μαθητών.
Με αφορμή την κρίση, προωθούν τη λογική της αυτοσυντήρησης  της......
 σχολικής μονάδας, όπου αν ο δήμος  ή ο γονιός δεν μπορεί να το συντηρήσει ή να προσελκύσει χορηγούς, θα κλείνει  ή θα υποβαθμίζεται. Ο εκπαιδευτικός  θα καλείται να ζήσει με 600 ευρώ και  θα γυρίζει από σχολείο σε σχολείο, για να συμπληρώσει ωράριο, χωρίς  να μπορεί να θυμηθεί ούτε το όνομα  των μαθητών του. Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου αναμένονται  και προπτυχιακά δίδακτρα, δείχνουν το δρόμο που θέλουν να μας οδηγήσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ
1. Ούτε ένα ευρώ από την  τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών  για τη λειτουργία των σχολείων.
Δωρεάν θέρμανση, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

2. Εκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία για να καλυφθούν ανάγκες μαθητών άνεργων οικογενειών όπως αγορά τετραδίων και στυλό.


όλα τα βρέφη και τα νήπια με δημόσιες κινητές μονάδας υγείας στα σχολεία.

4. Δωρεάν μεταφορές όλων των μαθητών προς και από το σχολείο.

5. Διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας και των Π.Δ.Σ.

6. Δωρεάν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, παιδικοί σταθμοί) για τα παιδιά άνεργων οικογενειών.

7. Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

8. Οχι παραπάνω από 20 μαθητές ανά τμήμα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.


Παλεύουμε γι' αυτό που έχουμε ανάγκη:

Αποκλειστικά  Ενιαία - Δημόσια και Δωρεάν Αναβαθμισμένη  εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι  τα 18 τους χρόνια, που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, κάθε λαϊκή οικογένεια να βάλουμε φραγμό στην διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου. Ολοι μαζί μαχητικά, μαζικά, οργανωμένα να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες, να αποκαλύψουμε τα ζητήματα υποσιτισμού και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κόντρα στο παζάρι ελπίδας των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των φασιστικών φωνών που δηλητηριάζουν την ενότητα των εργαζομένων και πουλάνε φιλανθρωπία.

Πάρος 11-9-2012

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :