Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

 ΟΙ ΔΗΜΟΙ  ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 Προς την Κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς της Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Προς τους εργαζόμενους του Δήμου

Συμπολίτες και συμπολίτισσες
 Αγωνιζόμαστε, γιατί πιστεύουμε πως η αυτοδιοίκηση ακόμα και τώρα,   είναι το..............
ανάχωμα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους.  Είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, είναι αυτή που σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και οφείλει να οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που να απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα της φτωχούς, τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

        Οι καταχρηστικά παρακρατούμενοι από την κυβέρνηση πόροι  των δήμων, αν και έχουν θεσμοθετηθεί με το νόμο 259/3852, ανέρχονται στα  παρακάτω διεκδικούμενα άμεσα από την ΚΕΔΕ ποσά.
 οφειλόμενες δόσεις των ΚΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου, με βάση τα 2,7 δις ευρώ.
 οφειλόμενη, ήδη από τον Ιανουάριο, 4η δόση των παρακρατηθέντων πόρων (214 εκ. ευρώ)
 οφειλόμενη δόση της ΣΑΤΑ για την οποία έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον Φεβρουάριο (299 εκ. ευρώ)
 ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε προμηθευτές (περίπου 1 δις ευρώ για την αυτοδιοίκηση)
Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες περικοπές πόρων ανέρχονται σε 29%, ενώ τα τρία μνημονιακά χρόνια οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 60% και η ΣΑΤΑ κατά 50%.
Ταυτόχρονα, πολλοί δήμοι αντιδρούν έμπρακτα στις απολύσεις εργαζομένων και τον προωθούμενο θεσμό της εφεδρείας.

Ήδη οι 60 δήμοι  έχουν χρεωκοπήσει, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα. Από την 1η Σεπτεμβρίου προστίθενται δεκάδες νέοι και μετά από 2 – 3 μήνες όλοι οι δήμοι της χώρας θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα τα οποία εξαθλιώνονται από την κυβερνητική πολιτική.
Υπηρεσίες όπως σχολικές επιτροπές, μεταφορές μαθητών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, προνοιακές παροχές, καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός, καθώς και οι απολύτως αναγκαίοι σήμερα θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης παύουν να λειτουργούν.

Η στόχευση είναι να αρχίσει η στάση πληρωμών από τους Δήμους. Να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός και από εκεί και πέρα, αφού γίνει αυτό, να περάσουν όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, ξεκινώντας από τα απορρίμματα και τους Παιδικούς Σταθμούς, τα προνοιακά προγράμματα μέχρι τα Πνευματικά  Κέντρα, αφήνοντας τους Δήμους με τα πιστοποιητικά και ταυτόχρονα προχωρώντας στη λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή στις απολύσεις.

Στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το τεχνικό πρόγραμμα είναι στον αέρα, αφού η ΣΑΤΑ δεν έχει εκταμιευθή, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απαιτεί χρέη αμφίβολης προέλευσης, τα έσοδα είναι μειωμένα και τα προνοιακά προγράμματα απειλούνται.
Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες  πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία – αφού είναι η κοντινότερη στον πολίτη εξουσία. Να σταθούν δίπλα στους πολίτες, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, για το συμφέρον της κοινωνίας, απέναντι στις μνημονιακές  πολιτικές, που διαλύουν το κοινωνικό κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους στον Δήμο μας, ειδικά σε αυτές τις άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης και επίθεσης.
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ

Η Δημοτική Κίνηση <πολίτες για τα νησιά μας > απέναντι σ αυτήν την οικονομική λαίλαπα

       Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους Δήμους για την οικονομική διάσωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
       Για την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
       Για την χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ .
       Για την υπεράσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .

Α) Ζητά από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα οικονομικά του Δήμου και τις αναπτυξιακές του προτεραιότητες,
Β) Κατά την διάρκεια του κλεισίματος του Δήμου, 12 και 13 Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εργαζόμενους στον Δήμο, τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς (συλλόγους  γονέων, εκπαιδευτικών, επαγγελματικούς συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις και τα κόμματα) για τις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ και τις αποφάσεις του έκτακτου συνέδριου της ΚΕΔΕ [30/8/2012 , την κατάσταση στην Τ.Α. και έκδοση ψηφίσματος με τα αιτήματα της Τ.Α.
Γ) Ανοιχτές συνελεύσεις στις πλατείες, στα νησιά, στα χωριά, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ενημέρωση των δημοτών – χρηστών των υπηρεσιών που θα καταργηθούν, πρόσκληση για δικές τους αντιδράσεις και συμμετοχή στις πραγματοποιούμενες συλλογικές κινητοποιήσεις.
Δ) Να αναπτύξει δίκτυο δράσης για τη σωτηρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας και την διασφάλισης της εργασίας στους εργαζόμενους στον Δήμο.

Ας ενώσουμε τις φωνές μας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
       Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης
       Αντίσταση στην εργασιακή εφεδρεία που απολύει εργαζόμενους στην Τ.Α
       Υπεράσπιση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών.
       Κανένα παιδί και ηλικιωμένος χωρίς κοινωνική φροντίδα και προστασία
       Υπεράσπιση του κοινωνικού έργου της Αυτοδιοίκησης
                                                                             
                                                                                       Νάξος, 10/9/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
                                               ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :