Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2012

Αυτά είναι τα έξι μέρη στην Ελλάδα που έχουν μαγέψει το Forbes

"Η ελληνική κουζίνα δεν θεωρείται ως μία από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, αλλά ίσως αλλάξεις γνώμη αν φας στη Νάξο"
Και όμως δεν είναι η Μύκονος μέσα. Το διεθνούς φήμης περιοδικό Forbes βροντοφωνάζει πως η Ελλάδα είναι ακόμα "ανοικτή" για τους τουρίστες και πως σαν μίας όμορφη σειρήνα αξίζει να πας κοντά της. Δεν έχουμε καλύτερη διαφήμιση από αυτό.
Και όμως η Μύκονος δεν είναι μέσα. Ο συντάκτης του Forbes μαγεύτηκε από άλλα, όχι τόσο κλισέ μέρη της Ελλάδας, και τα προτείνει ανεπιφύλακτα για αξέχαστες φθινοπωρινές διακοπές. Τώρα, που ο καιρός, δηλαδή, δεν είναι καυτός, που τα μελτέμια έχουν κοπάσει και που......... μπορείς να περπατάς χωρίς να πέφτεις πάνω σε άλλους.

 
Η Σαντορίνη βέβαια (αν και κλισέ) δεν τη "γλίτωσε" από τη λίστα. Δικαίως. Η καλντέρα και αυτή η θέα έκαναν και πάλι τη δουλειά τους. Σύμφωνα πάντα με το Forbes διάφοροι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του νησιού παραπονιόντουσαν ότι οι δουλειές είναι πεσμένες, ωστόσο ο συντάκτης δεν είδε κάτι τέτοιο. Τα μέρη που προτείνονται στο νησί είναι τα ξενοδοχεία Grace Santorini στο Ημεροβίγλι και ο Perivolas στην Οία, ενώ για ρομαντικό δείπνο το εστιατόριο Αμβροσία στην Οία είναι αυτό στο οποίο κάποιος πρέπει να πάει. 

 
Αμέσως επόμενο στη λίστα είναι οι Σπέτσες. Το νησί με τα νεοκλασικά σπίτια πλοιοκτητών, τα άλογα, τις ψαρόβαρκες και τις ήσυχες παραλίες (κατά τα λεγόμενα του Forbes). Για διαμονή προτείνεται το Poseidonion Grand Hotel με το εκπληκτικό ασιατικό spa και "το εστιατόριο με πολύ έξυπνη fusion κουζίνα με την υπογραφή του star chef Χριστόφορου Πέσκια, το P-Box".

 
Σειρά τώρα έχουν οι Νάξος και Σχοινούσα. "Η ελληνική κουζίνα δεν θεωρείται ως μία από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, αλλά ίσως αλλάξεις γνώμη αν φας στη Νάξο", αυτό λέει το άρθρο και σε στέλνει στην ταβέρνα της Ματίνας  για να φας αρνάκι κοκκινιστό και κολοκυθόπιτα. Για διαμονή προτείνεται το Naxian Collection, όπου το ζευγάρι που έχει το συγκρότημα θα σου δείξει πώς να φτιάχνεις και εσύ τις νησιώτικες σπεσιαλιτέ. Όσο αφορά στη Σχοινούσα αυτό που έκανε εντύπωση στον αρθρογράφο είναι "τα υπερπολυτελή yachts που είναι μαρίνα και τα οποία ανήκουν σε πολυεκατομμυριούχους, που έχουν αγοράσει γη στο νησί. Θα παρατηρήσεις επίσης όλο αυτό το χαλαρό ύφος του νησιού και ότι δεν υπάρχει αστυνομία, καθώς κανένας από τους κατοίκους του νησιού δεν νοικιάζει γη για αστυνομικό τμήμα. Αλλά από τη στιγμή που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν υπάρχει εγκληματικότητα".

 
Τέλος το Forbes προτείνει την Ιθάκη "με το γραφικό χαρακτήρα της και τα τιρκουάζ νερά της", αλλά και την Πελλοπόνησο όπου το Costa Navarino, στη Μεσσήνια απλά κατάφερε να μαγέψει και το Forbes. "Παραλίες τόσο όμορφες όσο και στην Ιθάκη, εστιατόρια με ελληνοιταλική κουζίνα άλλα και αμερικάνικο steakhouse και facilities που κάνουν μία οικογένεια να περάσει υπέροχα. http://www.cosmo.gr/   

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το Forbes και το κάθε Forbes με ποια κριτήρια επιλέγει και προβάλλει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις? Για να καταλάβω, το Forbes λέει ότι ¨Η ελληνική κουζίνα δεν θεωρείται ως μία από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου¨. Σώπα, ρε αμερόληπτο Forbes! Μειώνεις την ελληνική κουζίνα, μειώνεις τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του νησιού, και μας στέλνεις εκεί που θέλεις εσύ! Ποιο είναι το σκεπτικό σου αμερόληπτο Forbes? Με ποια κριτήρια επιλέγεις αμερόληπτο Forbes?

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΣΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΖΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ: ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΘΕΜΙΤΟ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Οποίος φιλοξενεί φίλε και τα δίνει όλα τζάμπα τότε θΑ των γράψουν και τα μπλογκ και τα περιοδικά του Άρη και της σελήνης παλιό το κόλπο μαγκεςς....

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο κύριος "24 Σεπτεμβρίου 2012 1:57 π.μ.". Όλα τσάμπα, πάρε κόσμε. Για ορισμένους, τα πάντα είναι ντόπια και δικά τους μέχρι και το ρύζι είναι δικό τους, και οι μπύρες και ο καφές δικά τους είναι, παραγωγής τους.

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, ομιλώ γενικά και αόριστα για "κάποιους" επαγγελματίες που ειδικά στα νησιά, προσπαθούν να περάσουν ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι με το έτσι θέλω δικής τους παραγωγής.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ό,τι πλέον ο τουρίστας αναζητεί υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και όχι υπηρεσίες εξαναγκασμένου πρωτογονισμού.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις ολοι ξαφνικα ανακαλυψατε την Αμερικη....
Δυστυχως αυτοι ειναι οι κανονες του παιχνιδιου. Το ιδιο θα κανατε κι εσεις αν σας δινοταν η ευκαιρια.
Το σημαντικο στην προκειμενη περιπτωση ειναι η προβολη της Ναξου που τοσο πολυ την εχουμε αναγκη και οχι η εν λογω ιδιοκτητρια

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ 80% ΤΩΝ ΝΑΞΙΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ.

ανταλλακτικά κουζινών είπε...

Να προσθέσουμε άψητα βελανίδια και κοκουνάρια στην Ελληνική κουζίνα μήπως και ανέβει στην λίστα του Forbes.