Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γλέζου, Συρμαλένιου και Διακάκη, για την προμήθεια ελικοπτέρου Super Puma για τις αεροδιακομιδές της Νάξου.

Προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
 ΑΝΑΦΟΡΑ
 Για τους   Υπουργούς
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών και Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη
                             Θέμα: Προμήθεια ελικοπτέρου Super Puma
 Ο Βουλευτής Επικρατείας Μ. Γλέζος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος και η Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μαρία Διακάκη καταθέτουν αναφορά την επιστολή του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Εμ. Πολυκρέτης, σχετικά με την προμήθεια ελικοπτέρου Super Puma για τις ...........
ανάγκες αεροδιακομιδής των κατοίκων της νήσου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Επισυνάπτεται η επιστολή του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                       Αθήνα, 07.09.2012

                                   Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Μανώλης Γλέζος

                                      Νικόλαος Συρμαλένιος

Μαρία Διακάκη









Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                Νάξος 29-8-2012 
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                 Αριθ. Πρωτ.: -Οικ  12165 -
    ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ &                                                                    

ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ             

Ταχ. Δ/νση
:
Χώρα Νάξου
ΠΡΟΣ :
1.
Κο   Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά
Τ.Κ.
:
84300

2.
Κο   Πρόεδρο   της    Βουλής,   Βαγγέλη

Πληρ/ρίες

:
Αντιδήμαρχος


Μεϊμαράκη

Τηλέφωνα

:
2285360149

3.
Κο    Υπουργό  Υγείας  &  Κοινωνικής

 


6945297515


Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λυκουρέντζο

 




4.
Κο  Υπουργό  Προστασίας  του Πολίτη,

 





Νίκο Δένδια

 




5.
Κο Υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση

 




6.
Κ.κ. Αρχηγούς κομμάτων Βουλή, Α. Τσίπρα, Ε. Βενιζέλο, Π. Καμμένο, Ν. Μιχαλολιάκο, Φ. Κουβέλη και κα Α. Παπαρήγα

 




7.
Κ.κ. Νικόλαο Συρμαλένιο και Παναγιώτη Ρήγα, Βουλευτές Ν. Κυκλάδων

 




8.
Κο Μανώλη Γλέζο, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α
                                                                     
ΘΕΜΑ:              Προμήθεια ελικοπτέρου Super Puma για τις ανάγκες αεροδιακομιδής των κατοίκων της νήσου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.
                       
Ενόψει της κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2013, ζητούμε την εγγραφή πίστωσης για την προμήθεια ενός ελικοπτέρου Super Puma, με σκοπό την κάλυψη αναγκών αεροδιακομιδής των ασθενών της νήσου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.
Θεωρούμε επιβεβλημένο το ελικόπτερο να έχει έδρα τη Νάξο, που όπως γνωρίζετε είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων, ενώ η κεντρική γεωγραφική του θέση ευνοεί την απρόσκοπτη κάλυψη σχετικών αναγκών και των άλλων Κυκλαδίτικων νησιών. Σημειώνουμε δε, ότι ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων είναι ο μεγαλύτερος ¨Καλλικρατικός¨ Δήμος και προήλθε από τη συνένωση 2 Δήμων και 4 Κοινοτήτων, χωροταξικά κατανεμημένων σε 5 νησιά, ήτοι Νάξο, Δονούσα, Σχοινούσσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια.
                            Σήμερα, ο συνήθης τρόπος διακομιδής των ασθενών γίνεται με σκάφη προς το νοσοκομείο της Σύρου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις γίνεται και με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προς Αθήνα, εφόσον κριθεί αξιόπιστη η γνωμάτευση των τοπικών ιατρών που ζητούν ελικόπτερο και εφόσον αυτό είναι διαθέσιμο, ενώ – δυστυχώς - κάποιες φορές πρέπει να ασκηθεί πίεση από πολιτικό παράγοντα προκειμένου τελικώς να εκτελεστεί η εντολή των ιατρών.
                            Η καθυστέρηση -αντικειμενική ή μη- έλευσης του ελικοπτέρου στο νησί, τη στιγμή που ο χρόνος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα  για την έκβαση της υγείας των ασθενών, έχει θέσει πολλές φορές σε κίνδυνο τη ζωή τους. Είναι αναμφισβήτητο ότι ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει με τη μόνιμη στάθμευση ελικοπτέρου στο νησί μας, αφού θα εξασφαλίζεται η ασφαλής και άμεση διακομιδή τους στο εφημερεύον νοσοκομείο. Με δεδομένη μάλιστα την εύλογη αβεβαιότητα και ανασφάλεια που αισθάνονται οι νησιώτες για το «τι μέλλει γενέσθαι» εάν τους συμβεί έκτακτο περιστατικό υγείας που χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης από οργανωμένο νοσοκομείο, είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση της πρότασής μας θα συμβάλλει και στην ψυχολογική τους ισορροπία.
Τέλος, κρίνουμε σκόπιμο το ελικόπτερο να είναι εξοπλισμένο με όλα τα παρελκόμενα εξαρτήματα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης, διάσωσης, κ.λπ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2013, του κόστους που απαιτείται για την προμήθεια του ελικοπτέρου και της μισθοδοσίας του αναγκαίου προσωπικού του.          


                                                                                                                  Εμμανουήλ Πολυκρέτης
                                                                                                                       Αντιδήμαρχος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

naxosaeroclub είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΛΥΚΤΡΕΤΗ ΚΑΙ ΓΛΕΖΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ" ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ S.PUMA ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3 ΥΠΕΡ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΗΔΕΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ?

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΟΣΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΟΤΙ ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΩ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ.
ΤΟΝ ΑΝ ΠΕΤΑΝΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ.
ΜΑΚΑΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ.

ΑΣ "ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ..."

ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΙΜΩΛΙΕΣ,ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΕΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑΣ ΕΝΑ SUPER-PUMA; ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΟΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΛΕΖΟΣ ΕΧΟΥΝ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗΣΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ SUPER-PUMA TΩΝ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ;