Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012

Προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων στην Ιταλία

Οι  επισκέψεις των διεθνών μέσων  ενημέρωσης στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες συνεχίστηκε, καθώς μία  ακόμη εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών,αυτήν τη φορά από την Ιταλία, βρέθηκε στα νησιά μας. Αυτό το ταξίδι εντάσσεται στο πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων που υλοποιεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στην Ιταλία. Πρόκειται για την μαγνητοσκόπηση ενός περίπλου των Κυκλάδων με ιστιοπλοϊκό σκάφος.
Η εταιρεία τηλεοπτικών  παραγωγών GoldragonHD.tv και για λογαριασμό των τηλεοπτικών θεματικών σταθμών Yacht & Sail TV (δυνητική προσέγγυση 500.000 τηλεθεατών), Aqua TV (στην επίγεια ιταλική ψηφιακή πλατφόρμα με 300.000 δυνητικούς τηλεθεατές), SKY (δυνητική προσέγγυση 500.000 τηλεθεατών) και του δικτύου Nautical Channel σε 33 χώρες του............
κόσμου (δυνητική προσέγγυση 15 εκατ. τηλεθεατών), πραγματοποίησε τα τηλεοπτικά της γυρίσματα δέκα εκπομπών «Sailing Woman Alle Cicladi» στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων. Γλώσσα του πρωτότυπου των γυρισμάτων είναι η αγγλική, ενώ στη συνέχεια τα αντίγραφα θα μεταγλωττιστούν στην ιταλική, τη γερμανική και τη γαλλική γλώσσα.

Τρία δυναμικά κορίτσια, με επικεφαλής την πρωταγωνίστρια του  προγράμματος και κυβερνήτη του  σκάφους Deanna Orienti, ανακάλυψαν από κοντά  τον ιστορικό πλούτο, τον πολιτισμό, την τοπική κουζίνα, τα ήθη και τα έθιμα των νησιών των Κυκλάδων μέσα από ένα ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και νεανικό σενάριο, ενώ σε συνεργασία και με την συνδρομή των τοπικών δημοτικών αρχών αναδείχθηκαν κατ‘εξοχήν τα τοπικά αξιοθέατα.
Στις 12 Σεπτεμβρίου το πλήρωμα του σκάφους βρέθηκε στην Ηρακλειά. Για την επίσκεψή τους η Deanna, η Μαρία και η Dulce δήλωσαν: «Μαγευτήκαμε από αυτό το ήσυχο νησί και τους ευγενικούς ανθρώπους! Είχαμε ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα! Περάσαμε υπέροχα το χρόνο μας στο νησί κολυμπώντας, ανακαλύπτοντας απρόσιτες παραλίες και απίθανες σπηλιές, δοκιμάζοντας τοπικές συνταγές. Είναι πολύ εύκολο να φτάσει κανείς Ηρακλειά και όλες τις Κυκλάδες με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Νιώθουμε ευχαριστημένες με τη διαμονή μας εδώ, σε αυτή τη φανταστική φύση! Θα επιστρέψουμε στο μέλλον για να περάσουμε όμορφες διακοπές εδώ με τους φίλους και την οικογένειά μας!»
Την επόμενη ημέρα  ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή  τους στην Ίο αλλά μετά από πρόσκληση  της Κοινότητας της Δονούσας να συμμετέχουν  στον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού, αποφάσισαν να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμά τους. Ενθουσιασμένοι από την ιδέα να συμμετέχουν σε ένα τοπικό πανηγύρι, με παραδοσιακή μουσική και τοπικά εδέσματα στις 13 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στο νησί της Δονούσας. Οι κάτοικοι του νησιού τους καλοδέχτηκαν και τους έδειξαν τις ομορφιές του τόπου τους.
Επόμενος σταθμός  του πληρώματος ήταν η Νάξος.  Το πλήρωμα του σκάφους αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Απόλλωνα. Πραγματοποιήθηκαν  γυρίσματα στην ενδοχώρα του νησιού καταλήγοντας στη χώρα της Νάξου. Αρκετός χρόνος αφιερώθηκε σε γυρίσματα στην παλιά Χώρα, το κάστρο και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα τους στο νησί με πλάνα από την Πορτάρα. 
Η φιλοξενία  της δημοσιογραφικής αποστολής  έγινε με την ενεργό στήριξη των  τοπικών φορέων της Ηρακλειάς  και της Δονούσας. Σημαντική ήταν η συνδρομή  της κοινότητας Ηρακλειάς, του Αντιδήμαρχου κ. Ζούλη Στέλιου, της προέδρου κας Γαβαλά Άννας, του κ.κ. Κωβαίου Γιώργου, Γαβαλά Φάνη, Γαβαλά Ιωάννη, του «Maistrali Seamen’s Club», της κοινότητας Δονούσας, του προέδρου κ. Πράσινο Δημήτρη, του Δημ. Συμβούλου κ. Σιγάλα Μαρίνου, του κ. Πράσινου Μιχάλη.
 Ο  Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  θα συνεχίσει να προσκαλεί  και να φιλοξενεί τα ελληνικά  και διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας  με αυτόν τον τρόπο σημαντική  και άμεση προβολή για τα  πέντε νησιά του Δήμου.
           




Ο Δήμαρχος  
   κ.ε.ε

                       Δημήτρης Λιανός
              Αντιδήμαρχος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :