Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2012

Με μέταλλο πρωταθλητή και υπογραφή Δερμάτη

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε προϊδεάσει το φίλαθλο κοινό της  Νάξου και όχι μόνο για ένα  ντέρμπι ανάμεσα στην γυναικεία  ομάδα του Πανναξιακού Α.Ο.Ν  και την αντίστοιχη του ΖΑΟΝ Κηφισιάς και βγήκαμε πέρα για πέρα αληθινοί. Όσοι βρέθηκαν στο  Δημήτρης Περιστεράκης παρακολούθησαν ένα εξαιρετικά δυνατό παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες με νικητή το γηπεδούχο Πανναξιακό με 3-0 σετ.
Το ματς προσέφερε πραγματικά υψηλό θέαμα με φάσεις πολύ δυνατές  που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση. Η διαιτησία του αγώνα  ήταν καλή και για τους δυο συλλόγους  χωρίς λανθασμένες αποφάσεις. Όσον αφορά τις δυο ομάδες οι φιλοξενούμενες  ήταν αυτές που σε καθένα από τα τρία σετ πραγματοποιούσαν καλύτερη έναρξη παίρνοντας το προβάδισμα σε πόντους μα οι γηπεδούχες στη συνέχεια κάθε φορά ισοφάριζαν και στη συνέχεια έπαιρναν το προβάδισμα το οποίο κρατούσαν μέχρι το τέλος.

Ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν  ήταν κατά κράτος καλύτερος ισορροπούσε το παιχνίδι κάλυπτε ιδανικά τα κενά με τις αθλήτριες του να τρέχουν  σχεδόν  σε κάθε γωνιά  έχοντας κατά μεγάλο ποσοστό  σωστές ενέργειες.
Η νίκη κατά ένα μεγάλο ποσοστό πιστώνεται  στον αρχιτέκτονα του Πανναξιακού  Γιώργο Δερμάτη ο οποίος κατάφερε  με σκληρή δουλειά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να  μετατρέψει μια νέα ομάδα, με παίκτριες που ήρθαν το καλοκαίρι από διαφορετικούς συλλόγους και κατηγορίες, σε  ομοιογενές και συμπαγές σύνολο με χαρακτήρα και μέταλλο πρωταθλητή.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κεντρικής Άννας Καρπουζά που...............
 έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι ως ακραία και   τα πήγε περίφημα  δικαιώνοντας τον προπονητή της για την  εμπιστοσύνη και την επιμονή  που επέδειξε σ' αυτήν την επιλογή.

Σε πολλή καλή μέρα για τις Ναξιώτισσες βρέθηκαν επίσης οι Σιώρη, Χατζηνικολάου, Καγκουράτου και Μουτζουρίδου  χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα υπόλοιπα κορίτσια στερούνται απόδοσης αφού όλες ήταν πέραν του δέοντος καλές.
Για την ομάδα του ΖΑΟΝ αξίζει να σημειωθεί πως δεν παράτησαν  σε κανένα σημείο το παιχνίδι πήγαιναν δυναμικά στις φάσεις και μερικές  από αυτές τους βγήκαν κάνοντας ωραίους  άσσους και πολύ δυνατά μπλοκ. Στη συνέχεια έχασαν κάπως τη συγκέντρωση τους και αυτό  ήταν που τους στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η ομάδα της Νάξου πήρε το πρώτο της παιχνίδι και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ καλό που έχει ίδιο στόχο με αυτή που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1 βόλεϊ γυναικών. Η ψυχολογία είναι θετική στο στρατόπεδο του Πανναξιακού και υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Την επόμενη αγωνιστική τα κορίτσια του Γιώργου Δερμάτη αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Ηλυσιακό για τη δεύτερη αγωνιστική της Α2 γυναικών την Κυριακή 25/11/12 στις 19:00 το απόγευμα.

Τα σετ: 25-16, 25-20, 25-18

Οι συνθέσεις:
Πανναξιακός Α.Ο.Ν: ( Γιώργος Δερμάτης)
Κακουράτου , Μουτζουρίδου, Σέργη, Σιώρη, Λαίου, Καρπουζά Λαγουδάκη, Εμμανουηλίδου, Γκολφινοπούλου , Χατζηνικολάου, Φάρκωνα, Σκούνα.
 ΖΑΟΝ Κηφισιάς: (Ζόραν Κόβασιτς)
Μαλουσάρη, Φιλιπιόνοκα, Τζουμάκα, Νικοπούλου, Σπανού, Παπαγιάννη, Μεγαρίτη, Τσιούλκα, Μπορίσοβα, Βιττωράτου, Ξυτάρα, Καντάρη.

Στα άλλα ματς του  ομίλου τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Ακρίτας Καλαμάτας – Νηρέας Χίου 3-0

Πανιώνιος – Ηλυσιακός 2-3

Ηλιούπολη - Λαμία  : Αύριο στις 17:30








Της Νάνση Χερουβείμ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :