Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

Ο τουρισμός μπορεί. Έξυπνα και με χαμηλό κόστος

Η βασική διαφορά ενός νέου πολιτικού από το γηρασμένο έμψυχο δυναμικό που καλείται να διαδεχτεί, να αντικαταστήσει και να παροπλίσει, είναι η ευχέρεια να αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες εξελίξεις με καλύτερη ταχύτητα. Να συνειδητοποιεί τη δύναμη των νέων τεχνολογιών και των social media, για να οικοδομήσει καλύτερα και να περάσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε μαζικά κοινά, το μήνυμα που..............
επιθυμεί.
Με τον τουρισμό να παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας, η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης μια νέα εφαρμογή στον χώρο των Smartphones App για την Αθήνα: Amazing Athens λοιπόν, μια πρωτοποριακή τουριστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets, που σκοπός της είναι να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει την εμπειρία που θα αποκομίσουν.
Η εφαρμογή “Amazing Athens” θα κυκλοφορήσει πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στα αγγλικά, πρόθεση του υπουργείου ωστόσο είναι να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες οι οποίες ομιλούνται σε μεγάλες αγορές-στόχους, όπως είναι η Κίνα, η Ρωσία αλλά και η Ισπανία.
Η Αθήνα αποτελεί τον πρώτο “σταθμό” της εφαρμογής, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την εφαρμογή παραχώρησε αρχειακό υλικό ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
Όσο για το κόστος της, δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο, ενώ τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ για την κατασκευή ανάλογων εφαρμογών.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :