Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των εισηγητών των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, κ.κ. Κουκουλόπουλου, Ντόλιου και Ρήγα, αντίστοιχα, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη.
Στη συνάντηση οι κ.κ. Κουκουλόπουλος, Ντόλιος  και Ρήγας ενημερώθηκαν από την  πολιτική ηγεσία του υπουργείου για  το πρόγραμμα διαθεσιμότητας περίπου 2,500 δημοσίων.....
υπαλλήλων, πολύ συγκεκριμένων κατηγοριών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι  βουλευτές σημείωσαν ότι το πρόγραμμα  σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε απολύσεις, αφού με την άμεση μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων που αφορά  σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου εξασφαλίζεται η παραμονή τους σε αυτό, ενώ διασφαλίζεται ότι καμία υπηρεσία δεν θα στερηθεί αναγκαίο προσωπικό.
Τόνισαν, ακόμα, ότι οι μετακινήσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν άμεσα προς κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου που έχουν μεγάλες ανάγκες προσωπικού, όπως είναι ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ, κ.α., προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες στις συναλλαγές τους, και ότι θα πρέπει να γίνουν λαμβάνοντας υπόψη γεωγραφικά, οικογενειακά και βιοτικά κριτήρια, θέσεις με τις οποίες συμφώνησε και ο υπουργός.
Διευκρινίζεται ότι  το καθεστώς διαθεσιμότητας δεν αφορά  κανένα οργανισμό του νησιώτικου χώρου, παρά μόνο κάποιους υπαλλήλους του Δήμου της Ρόδου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :