Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2012

Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου για θέματα τουρισμού

Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Ν. Αιγαίο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 15-12-2012 στη Ρόδο, σχετικά με τα ζητήματα του Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τονίζουν τα έξης:
Η παρουσίαση της στρατηγικής της  Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον  Τουρισμό κ του επιχειρησιακού σχεδίου.
Δράση της Τουριστικής Προβολής για το 2013-2014 δεν..............
εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων κ αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο του τουρισμού- επισιτισμού, ούτε και την ανάγκη για διακοπές των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από τα βάρη, με τους φόρους – χαράτσια, μείωση εισοδημάτων που επιβάλει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ η ΕΕ γιατί:

Η πολιτική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής κ για το Θέμα του Τουρισμού, είναι ραμμένη κ κομμένη στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης κ του κεφαλαίου. Βλέπουν τον τουρισμό ξεκομμένο από την υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα στα νησιά, και μάλιστα όταν τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην νοτιοανατολική μεσόγειο γιατί απλά στοχεύουν στον τουρισμό πολυτελείας, στον τουρισμό για οφέλη στους μεγαλοξενοδόχους στα μεγάλα τουριστικά γραφεία κ στους εφοπλιστές. Άλλωστε μόνο μια ματιά να ρίξουμε στην σεζόν που πέρασε θα διαπιστώσουμε, πόσα μαγαζιά του χώρου έκλεισαν με ποιες άθλιες συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που κάνουν αδύνατες τις διακοπές έστω και λίγων ημερών για τα λαϊκά στρώματα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι: Η πρόσβαση στις διακοπές, στον τουρισμό είναι δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο-συνταξιούχο νεολαίο. Αυτό προϋποθέτει ενίσχυση και όχι κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού και φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Με τέτοιο εγχώριο λαϊκό τουρισμό, μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και οι χιλιάδες μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις στα νησιά και όχι με τον τουρισμό των κρουαζιερόπλοιων, που δεν αφήνουν σχεδόν τίποτε στην ντόπια μικρή, οικονομική δραστηριότητα, στον χώρο του τουρισμού- επισιτισμού.


Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή  γιατί δεν δέχθηκε να μπει σε συζήτηση το ψήφισμα των μαζικών φορέων και κατοίκων της Πάρου, για την δραματική κατάσταση της Υγείας στο νησί, ψήφισμα που εγκρίθηκε στην μεγάλη συγκέντρωση του Παριανού λαού, στην Πάρο στις 14-12-2012.



                                                      ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 16-12-2012
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :