Σάββατο, Μαρτίου 30, 2013

Δαμάζοντας τα κύματα στην Κίμωλο(Βίντεο)

Απίστευτη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες του οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο
χάριν στους επιδέξιους χειρισμούς του καπετάνιου και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών του λιμενικού και των καβοδετών, κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013.

Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει με τον.....
πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων και όχι μόνο.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ, ενώ τα «αγριεμένα» και τεράστια κύματα έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι μέσα στα νερά, θέτωντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων και αυτοί με τη σειρά τους οδηγούν σαν... τρελοί, για να προλάβουν να βγουν ή να μπουν στο πλοίο.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως για τους κατοίκους των νησιών της «άγονης γραμμής» τα πλοία είναι «οξυγόνο», καθώς μεταφέρουν φάρμακα, τρόφιμα και προϊόντα μεγάλης σημασίας για την επιβίωσή τους. Όταν σβήνουν τα φώτα και η λάμψη του καλοκαιριού, για έξι μήνες τον χρόνο οι κάτοικοι δίνουν πραγματική μάχη για την επιβίωσή τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.
πηγη
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :