Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σύρου: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Νεωρίου

Σε ένα περιβάλλον διευρυνόμενης ανεργίας, ανασφάλειας και ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, σε ένα άτυπα εφαρμοζόμενο καθεστώς Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), που η «συνετή» τρικομματική συγκυβέρνηση έχει επιβάλλει με τις επιλογές της, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως επαίτες και ευτελίζοντάς τους με «κοκαλάκια», των 1.000 ευρώ, που βαφτίζονται «επιδόματα απλήρωτων εργαζομένων», και η συριανή κοινωνία γίνεται μάρτυρας εδώ και καιρό σε ένα όργιο εργασιακής ασυδοσίας σε βάρος των.....
εργαζομένων στο Νεώριο :
  • Αναθέσεις εργασίας σε εργολάβους που προσλαμβάνουν εργαζομένους χωρίς συμβάσεις, τους απολύουν χωρίς αποζημιώσεις, τους χρωστούν δεδουλευμένα.
  • Οφείλονται δεδουλευμένα μηνών σε έκτακτους και μόνιμους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση.
  • Οφείλονται αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν.
  • Δεν προσφέρεται εργασία επιλεκτικά σε όσους έκτακτους εργαζόμενους έχουν το σθένος να προβαίνουν σε καταγγελίες τρομακρατούμενοι με την απειλή της ανεργίας.

Τι κάνουν μπροστά  σε όλα αυτά οι Διοικήσεις του Εργοστασιακού  Σωματείου & του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Κυκλάδων;
Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της διοίκησης τόσο του σωματείου όσο και της διοίκησης του εργατικού κέντρου, οι οποίοι έχοντας προφανώς απωλέσει την εργατική και ταξική τους συνείδηση, εξαντλούνται σε λεκτικές αντιμνημονιακές κορώνες, αφήνοντας έκθετους τους εργαζόμενους, στο όνομα των οποίων ασκούν το ρόλο τους.

Εμείς, οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές  της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με όλες μας τις δυνάμεις, αγωνιζόμαστε για να μην εδραιωθούν τέτοιες πρακτικές, είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να σταθούμε και να παλέψουμε δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, τους εργαζόμενους όλης της Σύρου.
Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και  των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Σύρου, όλη τη συριανή κοινωνία, 
Να προασπίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις αιώνων, μέσα από ενωτικούς αγώνες, να ξεπεράσουμε  τον φόβο με όπλο την αλληλεγγύη.

Υπάρχει λύση, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν  είναι μονόδρομος.
  • Να ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές, που μας επιβάλλονται μέσω του φόβου της ανεργίας, της αλλοτρίωσης των συνειδήσεων και τηςλογικής μας, μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ και των ταξικών νομοθετημάτων τους.
  • Να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη, γιατί όλοι μαζί μπορούμε
Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις της αριστεράς  πρέπει να απαντήσουνε με ενότητα και αγώνα μέχρι να ξηλωθεί κάθε πτυχή της μνημονιακής αυτής πολιτικής.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :