Τετάρτη, Απριλίου 17, 2013

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 2014-2020 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.


Οι εκλεγμένοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Π.Ν.Α. έχουν πολλές φορές αναδείξει την Τοπική Διοίκηση και ειδικά το Περιφερειακό Συμβούλιο ως βασικό μοχλό υλοποίησης της κεντρικής πολιτικής Ελληνικών Κυβερνήσεων και Ε.Ε.  Σήμερα μέσω και του συγκεκριμένου Συνεδρίου η Περιφερειακή Αρχή του Ν. Αιγαίου παρουσιάζει τον σχεδιασμό υλοποίησης σε τοπικό επίπεδο, της  αντιδραστικής στρατηγικής  «ΕΥΡΩΠΗ 2020»   της....
«Ενισχυμένης Οικονομικής  Διακυβέρνησης» και φυσικά αναδεικνύει την κατεύθυνση  διαχείρισης  των ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι  τους είναι. 1) Η διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας (συγκέντρωση και παραχώρηση ορυκτού και φυσικού πλούτου, αλλαγή χρήσης γης ,  σύμφυση της δράσης της Περιφέρειας με αυτή των επιχειρηματικών ομίλων μέσω ΣΔΙΤ, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων κλπ) 2) Η προώθηση των ανατροπών στην αγορά εργασίας . Η πλήρης δηλαδή εφαρμογή της οδηγίας Μπόλκενστάιν για την πτώση στο κατώτατο δυνατό σημείο της τιμής της εργατικής δύναμης και η άρση κάθε φραγμού στην εκμετάλλευση μετακινούμενων εργαζομένων. 3) Η αποδοχή μεταφοράς νέων αρμοδιοτήτων, που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα των δημόσιων υπηρεσιών χωρίς ούτε καν την απόδοση νέων πόρων που θα οδηγήσει τη λαϊκή οικογένεια σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης της και ταυτόχρονα η Περιφέρεια θα συμμετέχει στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας  που η ίδια θα έχει βοηθήσει να διαμορφωθεί. 4) Η αναθεώρηση της Πολιτικής Συνοχής που έχει σαν στόχο η χρηματοδότηση της Ε.Ε. (από χρήματα που προέρχονται από την σκληρή φορολόγηση των λαών της)  να υπηρετεί πιο στοχευμένη  και συγκεντρωτική χρηματοδότηση έργων που υπόσχονται υψηλή κερδοφορία στα μονοπώλια. ( Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και Ενέργειας ).  5) Ενίσχυση της έρευνας  σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.  6) Μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα δώσει το τελικό χτύπημα στους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες των νησιών μας , χτυπώντας ταυτόχρονα και τους  μικρούς παραγωγούς  όπως και τους εργαζόμενους καταναλωτές , μέσω οξυμένου κινδύνου  μεγάλων διακυμάνσεων τιμών παραγωγού.

Απορρίπτουμε την ανάπτυξη αυτή που στο κέντρο της έχει την  αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και που τη στηρίζουν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η πρόταση η δικιά  μας για την ανάπτυξη της περιοχής έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες  ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας με:

-Αποδέσμευση  από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Μονομερή διαγραφή του  χρέους.

-κοινωνικοποίηση των  βασικών και συγκεντρωμένων μέσων  παραγωγής, με τον λαό στη  εξουσία, με κεντρικό σχεδιασμό  της οικονομίας, παίρνοντας υπ  όψιν τη νησιωτικότητα της  περιοχής.

Καλούμε όλους  τους εργαζόμενους , , τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους άνεργους, τη νεολαία, και τις γυναίκες των νησιών μας, να συσπειρωθούν στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές, στο ΠΑΜΕ, με εμπιστοσύνη στις ταξικές δυνάμεις, με συνείδηση της αναγκαιότητας να σταθούμε εμπόδιο στην υλοποίηση της πολιτικής Κυβέρνησης και Περιφέρειας που από τη μια μεγαλώνει τα κέρδη των επιχειρηματικών Ομίλων και από την άλλη συσσωρεύει τεράστια βάρη ( χαράτσια, φορολογία, κόψιμο μισθών κλπ) στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας και γενικότερα του Ελληνικού λαού.

Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :