Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ

H ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ ολοκληρώνει τον κύκλο των προβολών της για φέτος, με ένα αφιέρωμα στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που έγινε στις 15-24 Μαρτίου.
Θα προβληθούν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών που ασχολούνται με αυτή την ιδιαίτερη μορφή κινηματογράφου.
Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης, με γενική είσοδο 3 Ευρώ για κάθε ημέρα, από τις 20:00 ως τις 24:00 τις παρακάτω μέρες :
Α’ ΜΕΡΟΣ – Πέμπτη 18 Απρίλη
-       ΠΑΟΛΟ Ο ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ
-       ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ
-       WELCOME TO THE SHOW – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Β’ ΜΕΡΟΣ – Πέμπτη 25 Απρίλη
-       ΛΥΚΟΣ / TO THE WOLF
-       HIPPIE-HIPPIE MATALAMATALA!
-       OST – ORIGINAL SOUNDTRACK
Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ντοκιμαντέρ υπάρχουν στα.....
ενημερωτικά έντυπα του Φεστιβάλ, που θα βρείτε σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Τέλος, η Κινηματογραφική Λέσχη θα κλείσει τη φετινή σεζόν λίγο πριν το Πάσχα, με την προβολή του αριστουργήματος του Πιερ Πάολο Παζολίνι «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» (1964). Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση των Αγίων Παθών που χαρακτηρίστηκε ως «μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών» (Life) και θα προβληθεί τη Μ. Πέμπτη 3/5 στις 9 μ.μ.
Ευχαριστούμε

Λίγα λόγια για τις ταινίες του Φεστιβάλ

Α’ ΜΕΡΟΣ – Πέμπτη 18 Απρίλη

- ΠΑΟΛΟ Ο ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ
Μποέμ και απρόβλεπτος, ο Πάολο καθαρίζει καμινάδες για να νοιώθει ζωντανός. Με υπόκρουση κομμάτια κλασικής και τζαζ μουσικής, το φιλμ εξερευνά τη σχέση πατέρα - γιου και φέρνει τελικά την κάθαρση...

- ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ / ERLESENE WELTEN
Ένας αρχιτέκτονας χτίζει πλωτές βιβλιοθήκες που φέρνουν βιβλία στον κόσμο ακόμα και κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Ένας βιβλιοθηκάριος οδηγεί καραβάνια από καμήλες φορτωμένες με βιβλία με προορισμό νομαδικές φυλές...

- WELCOME TO THE SHOW – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόκειται για ένα μουσικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την Παύλο Σιδηρόπουλο και τη μουσική του κληρονομιά. Ανέκδοτες φωτογραφίες, ντοκουμέντα από φωτογραφίες και υλικό από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας εναλλάσσονται με μουσική.

Β’ ΜΕΡΟΣ – Πέμπτη 25 Απρίλη
- O ΛΥΚΟΣ / TO THE WOLF
Σε ένα χωριό στα βουνά της Ναυπακτίας, τώρα πια ξεχασμένο και σχεδόν εγκαταλειμμένο, παρακολουθούμε τη ζωή δύο βοσκών και τη μάχη τους για επιβίωση. Μια καταγραφή της πραγματικότητας και μια συνταρακτική αλληγορία για τη σύγχρονη Ελλάδα.
HIPPIE-HIPPIE MATALAMATALA!
Στη δεκαετία του '60 τα Μάταλα - ένας φτωχός, ψαράδικος οικισμός στη Νότια Κρήτη - απέκτησε παγκόσμια φήμη με αναφορές στο διεθνή τύπο. Χίπηδες που έμεναν στις περίφημες σπηλιές διηγούνται τις αναμνήσεις τους.
- ΟST – ORIGINAL SOUNDTRACK
Ένα ντοκιμαντέρ για τη μουσική στον κινηματογράφο που δεν απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό αλλά έχει σκοπό να μας βάλει στον κόσμο των συνθετών, των σκηνοθετών και των σάουντρακ, σε ένα ταξίδι στη μαγεία της μουσικής για το σινεμά.

Για να ενημερώνεστε για τις προβολές και τις εκδηλώσεις της Λέσχης επισκεφτείτε τη σελίδα της : www.facebook.com/naxos.cinema.club





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :