Παρασκευή, Απριλίου 12, 2013

Η συγχώνευση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου υποβαθμίζει την υγεία σε όλες τις Κυκλάδες

Η ΣΥΝΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΝΑΞΟΥ – ΣΥΡΟΥ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ  ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ – ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ.....
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!
Τους τελευταίους μήνες, δίνεται από την κοινωνία μας ένας μεγάλος αγώνας για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Νάξου και την αναβάθμιση του σε δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο. Στην διάρκεια του αγώνα αυτού, οι διάφοροι παράγοντες, υπουργοί, βουλευτές, διοικήσεις και συνδικάτα του κατεστημένου, προσπάθησαν με φανερές ή συγκεκαλυμμένες δηλώσεις τους να μας πείσουν ότι η συγχώνευση είναι καλό πράγμα, θα βοηθήσει την Νάξο, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες κλπ, κλπ. Ο κύριος Βρούτσης μας έταξε «υγειονομική» αυτονομία, οι διοικούντες της Υ.ΠΕ. μας έταξαν γιατρούς, ο Υπουργός μας ξέκοψε την αυτονομία και μας παραμύθιασε με νέο σύγχρονο Οργανισμό, ο κύριος Ρήγας δήλωσε ότι δεν χρειάζεται αυτονομία στα Νοσοκομεία αλλά μόνο διόρθωση των Οργανισμών, ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου κύριος Λάμπου δήλωσε ότι δεν είναι κακό να λειτουργούμε υπό ενιαία διοίκηση αρκεί να ήμαστε στελεχωμένοι ανεξάρτητα, το μέλος του Δ.Σ. κυρία Βιτζηλαίου δήλωσε μόλις χτες ότι προτεραιότητα είναι το οργανόγραμμα και όχι η άρση της συγχώνευσης.     
Λίγες μέρες μόνο μετά από  τις δηλώσεις αυτές, η τραγική  πραγματικότητα του μνημονιακού  κράτους ήρθε και πάλι να τους διαψεύσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον σημερινό τύπο, ο Υπουργός Υγείας μας δίνει μόνο εννέα θέσεις ιατρών. Και επειδή με αυτήν την εξέλιξη, είναι πιθανόν οι διάφοροι «παράγοντες» και «διοικούντες» που έχουν συνθηκολογήσει με αυτό το άθλιο σύστημα να βγουν και να θριαμβολογήσουν για την δήθεν νίκη, είναι απαραίτητο να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι σημαίνει αυτή η υποτιθέμενη «παροχή».
Πριν την συγχώνευση, το Νοσοκομείο Νάξου είχε 45 θέσεις ιατρών. Μετά την συγχώνευση εκδίδεται νέος Οργανισμός που περικόπτει από την Νάξο 26 θέσεις ιατρών. Σήμερα, έρχεται ο υπουργός να μας δώσει 9 θέσεις που δεν προέρχονται καν από τις 26 που μας περιέκοψε αλλά από γιατρούς που θα κόψει από την Σύρο. Δίνει δηλαδή λίγα ψίχουλα στον έναν και τα παίρνει από τον άλλο. Εννιά πάνω, εννιά κάτω, του βγαίνει το ισοζύγιο μια χαρά . Βάζει Ναξιώτες και Συριανούς να φαγωθούν μεταξύ τους και  μέσα σε αυτήν την φαγωμάρα που προκαλεί επίτηδες, εκμεταλλεύεται το πανάρχαιο και αλάνθαστο «διαίρει και βασίλευε» για να μπορεί ανενόχλητος να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Μόνο ένας κανίβαλος θα μπορούσε να θριαμβολογήσει με μια τέτοια εξέλιξη.
Τα κόλπα και τα παραμύθια  τους, τα έχουμε μάθει πλέον και  δεν πτοούμαστε …… Η τραγική κατάσταση που βιώνουμε στον τομέα της υγείας δεν είναι φαινόμενο ούτε της Νάξου ούτε της Σύρου. Η υποβάθμιση της υγείας μεθοδεύεται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο με μόνο στόχο το κλείσιμο Νοσοκομείων, την διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση του. Επομένως δεν θα πρέπει να μας πείθουν τα παραμύθια που κατά καιρούς μας πλασάρουν οι Υπουργοί, Βουλευτές και Διοικητές και οι παράγοντες που βρίσκονται σε συνεργασία μαζί τους και αγωνίζονται για τους σκοπούς τους.
Μόνος δρόμος και μόνη λύση είναι  ο αγώνας απ΄ τα κάτω. Τις καταστροφικές συνέπειες τις συγχώνευσης ήδη τις έχουμε βιώσει. Η αυτονομία του Νοσοκομείου μας (διοικητική και υγειονομική) πρέπει και αξίζει να παλευτεί γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη του. Το ζήτημα της αυτονομίας το ξέκοψε ο Υπουργός σε όλους. Οι άλλοι όμως σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να αγωνίζονται. Εμείς θα σταματήσουμε; Αν δεν συνεχίσουμε δυναμικά τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί!      
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΓΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ! ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ……..

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ