Παρασκευή, Απριλίου 19, 2013

ΝΑΞΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣΚΕΠΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την Τετάρτη 10.04.2013 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημ. Σχ. η ενημερωτική συνάντηση  που διοργανώθηκε από τους Συλλόγους  Γονέων του 1ου,  2ου,  6ου και  7ου Νηπιαγωγείων,  του 1ου,  2ου και  4ου Δημοτικών Σχολείων, του 1ου και  2ου Γυμνασίων και του Λυκείου, από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και από το ΣΒΕΝΝΑΜιΚ, σχετικά με τις αμιαντοσκεπές μέσα και δίπλα σε σχολεία. Παρευρέθηκαν εκατό περίπου συντοπίτες μας και έγινε αναφορά στις.....
ενέργειες των προαναφερθέντων από τον Οκτώβριο του 2012 έως την ημέρα της συγκεκριμένης συνάντησης. Παρευρέθηκε  και  ο Αντιδήμαρχος κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος, υπεύθυνος σχολικών κτηρίων, ο οποίος  τοποθετήθηκε δηλώνοντας ότι ο κίνδυνος από τον αμίαντο δεν είναι μεγάλος και επομένως δε χρειάζεται ούτε να φοβόμαστε ούτε να βιαζόμαστε. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, ευαισθητοποιημένοι και πλήρως ενημερωμένοι ως προς την επικινδυνότητα του αμιάντου και τη νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση του, αναδείξαμε τη σοβαρότητα του ζητήματος και ανατρέψαμε την αρχική του δήλωση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συντήρηση που έχει ληφθεί μέριμνα να γίνει στις αμιαντοσκεπές του 2ου Δημ. Σχ. χωρίς όμως να γνωστοποιήσει το πότε. Ασκήσαμε μεγάλη πίεση και διεκδικήσαμε δυναμικά να φύγουν οι αμιαντοσκεπές από τα σχολεία ΤΩΡΑ. Έτσι αποσπάσαμε τη δέσμευση του αντιδήμαρχου κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριου για άμεση εκταμίευση των απαραίτητων χρημάτων και  άμεση εκπόνηση σχετικής μελέτης, ώστε να οδηγηθούμε στην αφαίρεση και απομάκρυνση των αμιαντοσκεπών από το 2ο Δημ. Σχολείο τον Ιούνιο. Το έργο της απομάκρυνσης, του καθαρισμού και της αντικατάστασης στοιχείων αμιάντου στο Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ Νάξου, δίπλα στο 3ο Δημ. Σχολείο, που χάρη στις ενέργειές μας επανήλθε στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να επικαιροποιηθεί ο προϋπολογισμός της μελέτης του και να μη χαθούν τα χρήματα που είχαν πιστωθεί για τη δημοπράτησή του, θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με την απάντηση που ο κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος έδωσε σε σχετική ερώτηση.
Λαμβάνοντας υπ'όψη τις δεσμεύσεις αυτές εκτιμούμε πως η συνάντηση ήταν επιτυχημένη. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πως χρειάζεται συλλογική κινητοποίηση για να κατακτηθούν ακόμη και τα αυτονόητα. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση ως προς την τήρηση των δεσμεύσεων αυτών και έτοιμοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι την υλοποίηση του δίκαιου στόχου μας.


Σύλλογοι Γονέων 1ου, 2ου, 6ου, 7ου Νηπιαγωγείων

Σύλλογοι Γονέων 1ου, 2ου, 4ου Δημοτικών  Σχολείων

Σύλλογοι Γονέων 1ου, 2ου Γυμνασίων 

Σύλλογος Γονέων Λυκείου

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΣΒΕΝΝΑΜιΚ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :