Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

H Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου προβάλλει το " ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ"

H Κινηματογραφική Λέσχη θα ολοκληρώσει τις προβολές της για φέτος, με την εξαιρετική ταινία του Πιερ Πάολο Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.
Παζολίνι
Η ταινία που χαρακτηρίστηκε από τους απανταχού κριτικούς ως το αριστούργημα του σκηνοθέτη, είναι μια οπτικά συγκλονιστική και συναισθηματικά συνταρακτική μεταφορά της ζωής του Χριστού, βασισμένη στο ευαγγέλιο του Αποστόλου Ματθαίου.
Ο Παζολίνι ακολουθεί πιστά τη δομή του λατά Ματθαίον ευαγγελίου και χρησιμοποιεί αυτολεξεί το κείμενο, χωρίς να προσθέτει ούτε λέξη δική του. Η ταινία βρίσκεται ως εικόνα και λόγος στους.......
αντίποδες των θεαματικών βιβλικών ταινιών του Χόλιγουντ αλλά και της γλυκερής εικονογραφίας.

Είναι γυρισμένη με απόλυτο ρεαλισμό, σε φτωχά χωριά της νότιας Ιταλίας και στα παμπάλαια σπίτια τους. Το όραμα του Παζολίνι είναι ταυτοχρόνως βαθύτατα θρησκευτικό και σκόπιμα πολιτικό, καθώς ο Μεσσίας παρουσιάζεται σαν ένας χωριάτης παρίας, παρακινούμενος από την οργή του για την κοινωνική αδικία. Μία συγκλονιστική μαρτυρία πίστης, από έναν άθεο!

Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα προβολής στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης στο Κάστρο, τη Μ.Πέμπτη στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Καλό Πάσχα.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :