Τρίτη, Ιουλίου 23, 2013

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου!!

Θέμα: Σύσκεψη για τις κτιριακές και λειτουργικές ανάγκες των σχολείων του Δήμου
Τα  προβλήματα που παρατηρούνται στις σχολικές υποδομές και η εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου συνεργασίας των Σχολικών Επιτροπών με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Δήμο, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καραπάτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Μανιός, ο Πρόεδρος της....
Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κοντόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως  προέκυψε από τη συνάντηση, θέμα άμεσης προτεραιότητας είναι η αντικατάσταση των φύλλων αμιάντου από τη στέγη των τεσσάρων αιθουσών του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Τοτόμης Πρωτονοτάριος, τόνισε την αναγκαιότητα απομάκρυνσης των στοιχείων αμιάντου από το σχολείο και έδωσε εντολή στους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι εργασίες για την αφαίρεσή τους να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, αποφασίστηκε τα χρήματα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη συντήρηση των σχολείων να αποδοθούν στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε αυτές να μεριμνούν για την αξιολόγηση των αναγκών και την άμεση επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζονται, με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπου κρίνεται αναγκαία. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να προωθούνται και να επιλύονται αμεσότερα τα προβλήματα που εμφανίζονται στις κτιριακές σχολικές υποδομές. Μέριμνα των Υπηρεσιών του Δήμου είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός όλων των αναγκαίων ενεργειών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου τα σχολικά κτίρια να συντηρηθούν για να υποδεχθούν τους μαθητές του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.



Εξάλλου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μετά από παρέμβαση και πίεση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, εγκρίθηκε και υπεγράφη τελικά η χρηματοδότηση και η διάθεση πίστωσης 115.000€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την απομάκρυνση και αντικατάσταση των στοιχείων αμιάντου της αποθήκης του ΚΕΠΠΥΕΛ, η οποία βρίσκεται δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. «Ευελπιστούμε η αντικατάσταση της στέγης να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς» τονίζει ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :