Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων - Οχι στις απολύσεις

Εκπαίδευση και Υγεία χάρισμα στους ιδιώτες.
Εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι στην ανεργία
 Η κυβέρνηση  της κοινωνικής βαρβαρότητας επέλεξε 12.500 εργαζομένους στο δημόσιο για  να τους οδηγήσει σε διαθεσιμότητα  – απόλυση σύμφωνα με τις διαταγές της Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
Στην εκπαίδευση  η κυβέρνηση  διαλύει την τεχνική  εκπαίδευση, με την.....
κατάργηση 46 ειδικοτήτων. Η προοπτική της για την εποχή του Μνημονίου δεν είναι άλλη από την οργάνωση της «μαθητείας», δηλαδή της δωρεάν και ανασφάλιστης εργασίας των νέων.    Όλες οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις αφορούν αποκλειστικά κοινωνικά δικαιώματα και υπηρεσίες που παραδίνονται στην κερδοσκοπία των ιδιωτών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο υπουργός Παιδείας αφού εγκαινίασε το παράρτημα ιδιωτικού ΙΕΚ στον Πειραιά φρόντισε σε λίγες ώρες να του εξασφαλίσει και τη σχετική πελατεία καταργώντας τους τομείς υγείας και γραφιστικής  από τη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλη επιδίωξη είναι η απαλλαγή της υποχρέωσης του κράτους από τις δαπάνες μόρφωσης της νέας γενιάς σε αυτούς τους τομείς, αλλά και η απόλυση καταρχήν 2.500 εκπαιδευτικών –προσφορά στην τρόικα για τον Ιούλιο.

Έπεται, λοιπόν, και συνέχεια...     Οι συνάδελφοι που μπαίνουν στο στόχαστρο δεν κλείνουν τον κατάλογο, αλλά τον ανοίγουν. Ο μηχανισμός κατασκευής πλεονασμάτων δουλεύει μέρα νύχτα για να προστεθούν οι δήθεν υπεράριθμοι, οι «επίορκοι», οι χρόνια πάσχοντες, οι «ανάξιοι» της αξιολόγησης.

Η απαράδεκτη διαβεβαίωση  ότι οι «περίσσιοι» θα έχουν προτεραιότητα για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι δε δείχνει τίποτα άλλο από το γεγονός ότι για την κυβέρνηση το μόνο που περισσεύει είναι η μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία, στην εκπαίδευση και παντού. Αυτό επιβάλλει εξάλλου και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Κανένας εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει, καμιά απόλυση δεν θα γίνει αποδεκτή, κανένα παζάρι με την πολιτική της ανθρωποφαγίας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, μαζί με γονείς, μαθητές, εργαζόμενους, όλη την κοινωνία. Οι απολύσεις εκπαιδευτικών δε θίγουν μόνο τους ίδιους. Θίγουν πρώτα και κύρια την ανάγκη για δημόσια δωρεάν, γενική και επαγγελματική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Την ίδια στιγμή λοιπόν που απολύουν 2.700 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων απολύουν και 15.000 μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης!

Με αγώνα  αποφασιστικό, συντονισμένο-διακλαδικό αγώνα, στηριγμένο στη δημοκρατία των  γενικών συνελεύσεων, μπορούμε να νικήσουμε  την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που  θυσιάζει τις ζωές, τα δικαιώματα και  το δημόσιο πλούτου για να γεμίζουν οι λογαριασμοί των τραπεζιτών και βιομηχάνων, της ΕΕ και των τοκογλύφων. Ταυτόχρονα πέφτουν και οι μάσκες από τους νεοναζιστές -της εφεδρείας του συστήματος- που στέκονται απέναντι στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Την αποφασιστική αυτή μάχη θα τη δώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στην υγεία, στους δήμους, στον «Κατσέλη» στα «Τσιμέντα Χαλκίδος».
Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε  η δύναμη που θα κερδίσει.
Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων:
  • Συμμετέχει στη Γενική Απεργία την Τρίτη 1Ιούλη και καλεί όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τη νεολαία στη συγκέντρωση στις11:00 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου .
  • Καλεί  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Ιούλη ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στις 20.00 στην πλατεία Μιαούλη.
  • Καλεί Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20.00 στο συγκρότημα Γυμνασίων στον Ξηρόκαμπο σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέαγονείςκαι τη νεολαία για σχεδιασμό και οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης.

Α’  Ε.Λ.Μ.Ε.  ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :