Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

Δωρεά ακινήτου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Υπεγράφη χθες στην Απείρανθο η  συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης  ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Απειράνθου από την κα Μαρία Μαργαρίτη, εις μνήμη του συζύγου της, Ιωάννη Μαργαρίτη (Μικρουδογιάννη). Ο εκλιπών, ο οποίος έχει αφήσει σημαντικό συγγραφικό και ποιητικό έργο, ήταν λάτρης της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Απειράνθου, γεγονός που οδήγησε τη σύζυγό του στη σπουδαία αυτή πράξη προσφοράς. Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανδριτσαίνης και Ορφέως, στο Γαλάτσι, θα παραχωρείται προς.....
χρήση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων-Κοινότητα Απειράνθου στον εκάστοτε Απεραθίτικο Πολιτιστικό Σύλλογο της Αθήνας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς και να λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, προς όφελος των Απεραθιτών που διαμένουν στην Αθήνα.
Αμέσως μετά την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάς, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, εξήρε την ενέργεια της κας Μαργαρίτη, δηλώνοντας ότι «Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς την κα Μαρία Μαργαρίτη, για την προσφορά της στο χωριό της Απειράνθου, η οποία καταδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που τη διακατέχει. Η δημιουργία ενός αξιόλογου χώρου για τον πολιτισμό και την κοινωνία είναι ένας μεγάλος στόχος και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη απέναντι στους δωρητές. Η δωρεά αυτού του εξαιρετικά σημαντικού περιουσιακού στοιχείου εύχομαι να βρει μιμητές, για να μπορέσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να αναπτύξει πολύπλευρες δραστηριότητες σε όλο το φάσμα των κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :