Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2013

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ Μ@#@&ΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ .... ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αήθης Επιστολή «ΑΔΩΝΙΔΟΣ» στο Δήμαρχο Σαντορίνης
ή
Πούλα, πούλα ... γιατί αλλιώς θα πουλήσω εγώ!!!
ή
 Μια Διδακτική Ιστορία και για τους Παριανούς που τρέφουν ακόμη αυταπάτες και Ελπίζουν ότι ο ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ Άδωνις θα μας λύσει τα Προβλήματα. 
Αναδημοσιεύουμε στο τέλος, από το www.santonews.com (12 Αυγ. 2013)
(με τίτλο  «ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ  ΜΑΡΣΑΡΟΥΝ») την επιστολή που έστειλε ο Άδωνις (υπουργός Υγείας τρομάρα του)  στο Δήμαρχο Σαντορίνης για το θέμα της Λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Για την ιστορία το.....
νεόδμητο Νοσοκομείο κατασκευάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και εξοπλίστηκε από το Κράτος, δηλαδή από χρήματα το Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Κόστισε 14 εκατομμύρια Ευρώ και, απλά και φυσικά,  παραμένει κλειστό και ανενεργό. Δικαιολογία; Δεν έχουμε λεφτά για να το λειτουργήσουμε.

Η προκλητική, παραπλανητική, απειλητική και τελεσιγραφική επιστολή του Υπουργού, δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις, που δεν είναι άλλες από αυτές του ξεπουλήματος του νοσοκομείου μέσω ΤΑΙΠΕΔ και ΣΔΙΤ στον ιδιωτικό τομέα, είτε με τη χρήση που κατασκευάστηκε, είτε σαν κτήριο (άψυχο κουφάρι) για άλλη χρήση.

Οι απόψεις που εκφράζει, παρ’ όλες τις σάλτσες του τύπου: ....«δεν προτίθεμαι να λάβω απόφαση για ΣΔΙΤ χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σαντορίνη,....»,
προσπαθούν να δημιουργήσουν  τετελεσμένα γεγονότα, εμπλέκοντας τον Δήμο του Νησιού, σε διαδικασίες που πιθανότατα δεν θα μπορεί να ακολουθήσει, και έτσι να μπορέσει να  «νομιμοποιήσει» τα σχέδια του, λέγοντας: Εγώ έκανα προτάσεις αλλά εσείς δεν τις δεχτήκατε.

ΜΕΡΙΚΕΣ  ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :
  1. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και άρα στο Κράτος που το πλήρωσε ;
  2. Το Κράτος οφείλει να το λειτουργήσει για το σκοπό που το έφτιαξε ;
  3. Το Κράτος οφείλει να αναλάβει τη στελέχωση του ;
  4. Το Κράτος οφείλει να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του ;
  5.  Ο κάθε Υπουργός Υγείας δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ να προγραμματίσει και να φέρει σε πέραςότι είναι απαραίτητο για να τολειτουργήσει ;
  6. Ο κάθε Υπουργός Υγείας δεν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην «στέλνει τη Μπάλα στην εξέδρα» ;
  7. Με ποιανού την ευθύνη κάθονται τα 14 εκατομμύρια Ευρώ και η δημόσια περιουσία καταστρέφεται ; 

Όλα αυτά θα είχαν μια απάντηση, αν ο Άδωνις ήταν Υπουργός και όχι πλανόδιος κτηματομεσίτης (κατά το βιβλιοπώλης), σε διατεταγμένη υπηρεσία ξεπουλήματος και καταστροφής όλων των Κοινωνικών Δομών που έχουν απομείνει στη πατρίδα μας.

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ  :
  1. Ο Άδωνις με ύφος επαρχιακού Ενωμοτάρχη της Χωροφυλακήςαφού παραδέχεται ότι αδυνατεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείοεγκαλείτον Δήμο και όλους τους φορείς του Νησιούκαι με τελεσιγραφικό τρόπο τους βάζει προθεσμία να απαντήσουν στις προτάσεις του. Αυτέςείναι να αναλάβουν το κόστος λειτουργίαςνα καταθέσουνπροκαταβολικά, σε τραπεζικό λογαριασμό 6 εκατομμύρια  που θα καλύψουναυτό το κόστος για ένα χρόνο, και να του απαντήσουν μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη.
  2. Αλλιώς πρώτα θα πάρει τον εξοπλισμό και θα τον πάει εκεί που υπάρχουν ανάγκες, να και οι νταλίκες. Μετά βέβαιααφού θα έχειελεύθερα τα χέρια του, θα προσπαθήσει με  ΤΑΙΠΕΔ και ΣΔΙΤ να ξεφορτωθεί το Νοσοκομείο.
  3. Κουβέντα βέβαια για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Νοσοκομείου και για τους κοινωνικούς σκοπούς για τους οποίους κατασκευάστηκεκαι που θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί και να καλύπτει.
  4. Κουβέντα για τους νεφροπαθείς και τους χρόνια πάσχοντεςΚουβέντα για τις ανάγκες περίθαλψης των «Ιθαγενών» και των εκατοντάδωνχιλιάδων επισκεπτών.
  5.  Το ύφος της επιστολής του Αδώνιδος όμως έχει και ένα σαφές απειλητικό ύφος τόσο προς τον Δήμο όσο και προς όποιον τολμήσει νααντιδράσει στα σχέδια τουΣτόχος του να τρομοκρατήσει προκαταβολικά τους πολίτες και  τους φορείς τουςέτσι που να μην κανσκεφθούν να κινητοποιηθούνΓια άλλη μια φορά προωθεί το προληπτικό «κυνήγι των μαγισσών».

Νομίζουμε ότι οι στόχοι και οι επιδιώξεις του Αδώνιδος και της Κυβέρνησης του είναι ξεκάθαρες και ότι άλλα σχόλια περιττεύουν, μια πρόταση μονάχα προς όλους τους Νησιώτες και όχι μόνον :
« ΔΕΝ  ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΠΙΑ  ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ».

###


Για του λόγου το αληθές να και  ολόκληρη η κατάπτυστη επιστολή Αδώνιδος.
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σε  συνέχεια της συναντήσεως στο  γραφείο μου, αναφορικά με το θέμα του Νοσοκομείου Σαντορίνης, τις  προϋποθέσεις και τις δυνατότητες  του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνω  γραπτώς προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως.
Το  Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης και ως εκ τούτου προτείνει δύο λύσεις. Λύση πρώτη, ο Δήμος Σαντορίνης μόνος ή σε συνεργασία με άλλους φορείς να αναλάβει άμεσα την ευθύνη λειτουργίας του Νοσοκομείου με οποιοδήποτε σχήμα προτείνει. Απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης αποτελεί η δέσμευση σε τραπεζικό λογαριασμό τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων ευρώ, καθώς σε αυτό το ύψος υπολογίζεται το κόστος μερικής λειτουργίας του Νοσοκομείου για ένα χρόνο.
Ευελπιστώ ότι όλοι οι φορείς ή οι κινήσεις πολιτών που υποστηρίζουν ότι το Νοσοκομείο θα είναι υπερκερδοφόρο και ότι εξυφαίνεται κάποιο σχέδιο συνομωσίας ξεπουλήματος του, δεν θα διστάσουν να αναλάβουν το παραπάνω οικονομικό ρίσκο.
Εάν ο  Δήμος αδυνατεί να αναλάβει το οικονομικό κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου  τότε σας καλούμε να αποδεχτείτε εγγράφως και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη διενέργεια διαγωνισμού ΣΔΙΤ σύμφωνα με την πρόταση ΑΕΜΥ. Υπενθυμίζουμε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση ΣΔΙΤ για τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, όπως θα ενσωματωθεί στη Διακήρυξη του Διαγωνισμού:
1. Ο  κάτοικοι και οι επισκέπτες  του νησιού της Σαντορίνης  θα έχουν ακώλυτη πρόσβαση  στο νέο Νοσοκομείο με χρέωση  ιατρικών πράξεων βάσει των  τιμολογίων του ΕΟΠΠΥ, όπως  υφίσταται στα Νοσοκομεία του  Εθνικού Συστήματος Υγείας.
2. Οι  επισκέπτες άλλων χωρών και  οι χρήστες του Ιατρικού Τουρισμού  θα έχουν ειδικό τιμολόγιο  παροχής υπηρεσιών από το Νοσοκομείο.
3. Θα  υπάρχει μέριμνα για την πρόσβαση, την παροχή περίθαλψης και  φροντίδας για τους άνεργους, απόρους κοκ.
4. Θα υπάρχει πρόβλεψη παρουσίας στο Δ.Σ., το οποίο θα έχει την ευθύνη διοίκησης του νέου Νοσοκομείου, ενός μέλους, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σαντορίνης.
Με  τις παραπάνω προϋποθέσεις πιστεύουμε ότι διασφαλίζεται πλήρως το δικαίωμα των πολιτών της Σαντορίνης σε παροχές υγείας υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα προστατεύεται η δημόσια περιουσία.
Κύριε Δήμαρχε το Ελληνικό Δημόσιο έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα 14 εκατομμύρια  ευρώ για τη δημιουργία του Νοσοκομείου  και την αγορά του σχετικού εξοπλισμού και είναι αδύνατο  να δεχτώ ως Υπουργός Υγεία να συνεχίζεται η δια της αδρανείας καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.
Όπως  σας είπα και στο γραφείο μου  δεν προτίθεμαι να λάβω απόφαση για  ΣΔΙΤ χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη  γνώμη του Δήμου Σαντορίνη, άλλωστε  κανείς διαγωνισμός ΣΔΙΤ δεν θα είχε πιθανότητα ευόδωσης υπό καθεστώς απειλών φασαρίας και αντεγκλήσεων. Η τελική απόφαση για την αξιοποίηση του Νοσοκομείου πρέπει να είναι των κατοίκων της Σαντορίνης και όχι του Υπουργείου Υγείας.
Προς  καλλίτερη ενημέρωση των πολιτών  σας και για να διερευνήσετε τυχόν άλλες λύσεις, ώστε να μην μένει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις μου, σας δίνω μεγάλο περιθώριο χρόνου για να αποφασίσετε, τι θέλετε να κάνετε έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. Εάν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, θα θεωρήσω ότι ο Δήμος Σαντορίνης δεν μπορεί να αναλάβει ό ίδιος την ευθύνη του Νοσοκομείου, ούτε να συμβάλει εποικοδομητικά στον διαγωνισμό, άρα δεν υφίσταται περιθώριο συναινετικής λύσης του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσω άμεσα τη μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα Νοσοκομεία τα οποία έχουν άμεση ανάγκη αυτού  και θα παραχωρήσω το κτίριο στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει μέρος των χρημάτων που δαπάνησε.
Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή συναινετική λύση πέρα από τις φωνές των άκρων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προξενούν θόρυβο και είμαι βέβαιος ότι και εσείς προσωπικά θα συμβάλετε εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη διάθεση  σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.
Μετά  τιμής Υπουργός Υγείας
Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης”
 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :