Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013

Με Απόφαση της Βουλής η επισκευή των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού στο »Νεώριο»

Με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Παναγιώτης Ρήγας και ψήφισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Θερινού Τμήματος της Βουλής αποφασίστηκε η κύρωση της σύμβασης με την οποία το Ναυπηγείο του «Νεωρίου», αναλαμβάνει την επισκευή δυο πλωτών δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού.  
Προηγουμένως ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας είχε.....
κάνει δεκτή την τροπολογία και σε δημόσια τοποθέτηση του στη Βολή ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης την είχε υποστηρίξει. Έτσι μετά από πολλές περιπέτειες και ζημιογόνες καθυστερήσεις που επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση του «Νεωρίου» και έθεσαν σε κίνδυνο την λειτουργία του η σύμβαση θα υλοποιηθεί και το «Νεώριο» θα πάρει μια βαθειά οικονομική ανάσα.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα στη δύσκολη  περίοδο της κρίσης, να πληρωθούν  τα δεδουλευμένα των εργαζομένων  και να εξοφληθούν οφειλές της  επιχείρησης  προς ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΗ.
Το σημαντικότερο όμως είναι  ότι κρατιέται ζωντανή η επιχείρηση και κερδίζει πολύτιμο χρόνο προκειμένου  να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της  και να απευθυνθεί στην αγορά για  κλείσιμο συμφωνιών.
Με αφορμή την λυτρωτική για  το «Νεώριο» απόφαση της Βουλής αξίζει να πληροφορηθούν οι εργαζόμενοι  του «Νεωρίου» αλλά και οι υπόλοιποι  Συριανοί και Κυκλαδίτες την στάση των πολιτικών κομμάτων στο θέμα.
Το ΚΚΕ και η «Χρυσή Αυγή»  είπαν ένα περήφανο «όχι».
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ επικαλούμενοι  διάφορες νομικού χαρακτήρα δικαιολογίες και αντιρρήσεις ψήφισαν παρών.  Τελικά η υποκρισία ορισμένων  πολιτικών κομμάτων δεν έχει όρια. Ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για  την απελπιστική κατάσταση που  έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του «Νεωρίου», όταν ήρθε η ώρα της κρίσιμης απόφασης απέδειξαν ότι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η λύση του προβλήματος.
Τελικά δεν έχουμε άδικο όσοι υποστηρίζουμε ότι τα κόμματα  αυτά έχουν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας και στην απελπισία  των Ελλήνων πολιτών . Μέσα από  την απόλυτη δυστυχία ελπίζουν ότι  θα αντλήσουν κομματικό όφελος.
Κρίμα! Οι εργαζόμενοι του «Νεωρίου»  αξίζουν μια πιο ειλικρινή  αντιμετώπιση και απαιτούν μια πιο  έντιμη συμπεριφορά από τους όψιμους  υποστηρικτές τους.

Ρήγας Παναγιώτης
Βουλευτής Κυκλάδων-ΠΑΣΟΚ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :