Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

Σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι " Πολίτες για τα Νησιά μας "


ΠΡΟΣ:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
κ. Μαυρομάτη Φώτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.    Τον Δήμαρχο κ. Μανόλη Μαργαρίτη
2.    Τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκο Μαράκη
3.    Τη δημοτική σύμβουλο  της...............
Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» 

κα Ευδοκία Ψαρρά
4.    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                          
ΘΕΜΑ: Άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το υπ. aριθ. πρωτ. 2755/115523 και από 26/09/2013 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το Μάιο του 2013, όταν ο Δήμαρχος έκανε τιςαλλεπάλληλες επαφές και επισκέψεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωση της καθησύχαζε τη Ναξιακή Κοινωνία διαβεβαιώνοντας την ότι «οι δύο πλευρές (ο Δήμος και το Υπουργείο) συμφώνησαν και προχωρούν στην πλήρη παραχώρηση της έκτασης του ΚΕΓΕ στο Δήμο», χωρίς ωστόσο η συμφωνία αυτή ή έστω η υπόσχεση σύναψής της να έχει διατυπωθεί εγγράφως.
Λίγους μήνες μετά, το Υπουργείο με το υπ. aριθ. πρωτ.2755/115523 και από 26/09/2013 έγγραφό του καλεί το Δήμο να εκπληρώσει την δέσμευσή του (παραχώρηση προς το Υπουργείο, έκτασης με κτιριακές εγκαταστάσεις για την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτικού κέντρου αγροτών) μέχρι την 31/12/2013 (σαν αυτές οι αλλεπάλληλες επαφές και επισκέψεις να μην είχαν γίνει ποτέ). Σε αντίθετη δε περίπτωση προειδοποιεί ότι θα προβεί σε ανάκληση της παραχώρησης της έκτασης του ΚΕΓΕ προς το Δήμο.
Είναι προφανές ότι, ακόμη και αν ο Δήμαρχος είχε πράγματι συμφωνήσει προφορικά όσα ανακοίνωνε τον περασμένο Μάιο, η παράλειψή του να διατυπωθεί αυτή η συμφωνία ή έστω η υπόσχεση σύναψής της εγγράφως, αποβαίνει καταστροφική για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.
Επειδή τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και η Ναξιακή Κοινωνία δεν έχουν ενημερωθεί σαφώς για την αρνητική εξέλιξη που έχει λάβει το εν λόγω ζήτημα.
Επειδή σε περίπτωση που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάνει πράξη την προειδοποίηση του και η οικοπεδική έκταση του ΚΕΓΕ παραμείνει στην κυριότητα του, η έκταση αυτή και τα ωφελήματα της θα χαθούν όχι μόνο για το Δήμο και τους Δημότες αλλά και για το Ελληνικό Δημόσιο δεδομένου ότι ως ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει «στα χέρια» του ΤΑΙΠΕΔ.
Σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος.

Νάξος, 28/10/2013
Με τιμή,
Για την Δημοτική Κίνηση - Πολίτες για τα Νησιά μας
Δημήτρης Βασαλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

σιγά μη συγκαλέσει συμβούλιο ο Μαυρομάτης. Λες και λογαριάζει κανέναν. Αντί να πουν τόσο καιρό ότι το ΚΕΓΕ θα κάνει φτερά, παραμυθιάζουν όλο τον κόσμο.