Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2013

Δελτίο Τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νότιας Δωδεκανήσου για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 σηματοδότησε το τέλος της δικτατορίας και στιγμάτισε καθοριστικά την μεταπολιτευτική εποχή. Ο ζήλος, η θυσία και ο αγώνας για την ελευθερία του τότε, μας δείχνει τον δρόμο και μας παραδειγματίζει. 40 χρόνια μετά, σε μια εποχή, οπού κυριαρχούν συντηρητικές και ακραίες απόψεις, έννοιες που τότε ήταν αυτονόητες, σήμερα τείνουν να αφανιστούν. Η έννοια της συλλογικότητας, του πραγματικού αγώνα, της.....
λαϊκής εξουσίας, έχουν απαξιωθεί όσο ποτέ άλλοτε.
Πλέον γίνεται ένας "αγώνας δρόμου", εύρεσης τεχνασμάτων ώστε, είτε να καπηλευτεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου, είτε να απαξιωθεί ή ακόμα και να παραλληλιστεί με γεγονότα του σήμερα.
Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να παραλληλίσουν τεχνηέντως την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο το 1973. 
Από την άλλη μεριά, οι φωνές της συντηρητικής νεολαίας της δεξιάς για ακόμα μια φορά προσπάθησαν να απαξιώσουν πλήρως την επέτειο αναφέροντας μεταξύ άλλων πως, “Όσοι πρωτοστάτησαν στην εξέγερση την καπηλεύτηκαν, εξαργυρώνοντάς την με καριέρες, ρουσφέτια και διανομή προνομίων, διαμορφώνοντας έτσι την νοοτροπία που χρεοκόπησε τη χώρα και μας έφερε μέχρι εδώ.” Ας μείνει ασχολίαστη η δήλωση του υπ. Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δήλωσε πως δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
Ως νέοι, πιστοί στις δημοκρατικές αρχές και αξίες που μας διέπουν, τιμάμε την επέτειο από την εξέγεραση του Πολυτεχνείου και παραδειγματιζόμαστε από τους αγώνες του τότε. Παλεύουμε για την αλλαγή νοοτροπίας, για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας χωρίς να ξεχνάμε σε ποιους οφείλεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Χωρίς να ξεχνάμε πως έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία.  
Οι νέοι δεν ξεχνούν εκείνο το Νοέμβρη, παλεύουνε με τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :