Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2013

Απάντηση Π. Ρήγα σε ΣΥΡΙΖΑ


Με την αλαζονεία του πολιτικού «νεόπλουτου» ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαναγορεύεται ως ο αυθεντικός και μοναδικός υπερασπιστής των συμφερόντων του λαού και διεκδικεί το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας.
Εμφορούμενος από την ίδια λογική και νοοτροπία ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου εμφανίζεται ως ο αποκλειστικός εγγυητής της ζωής, της τιμής, της υγείας  και της ευημερίας των.....
Ναξιωτών.
Ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι η ελπίδα για ζωή και ανάπτυξη των νησιών εμφανίζεται από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ απόκτησε δύναμη και εξέλεξε βουλευτές.
Όλοι οι υπόλοιποι – πλην του ΣΥΡΙΖΑ – απεργάζονται το κακό και την καταστροφή της Νάξου και των νησιών.
Όσο όμως και να προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια οι νεόκοποι σωτήρες του ΣΥΡΙΖΑ, οι κάτοικοι των νησιών και ειδικότερα οι Ναξιώτες γνωρίζουν καλά ότι η αλματώδης ανάπτυξη που γνώρισαν οι Κυκλάδες και η πρωτοφανής άνοδος  του βιοτικού επιπέδου  των νησιωτών οφείλονται κατά κύριο λόγο στις πολιτικές του ΠΑ,ΣΟ.Κ. και στη δουλειά των στελεχών του στην Αυτοδιοίκηση, στη Βουλή και στους μαζικούς φορείς.
ΤΟ ΕΣΥ και οι υποδομές της υγείας στα νησιά, το νοσοκομείο της Νάξου, για το οποίο κόπτονται σήμερα οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι έργο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Όλα αυτά τα χρόνια οι σημερινοί πολιτικά «μικρομεγάλοι» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια παρεούλα αρνητών που έβαζαν εμπόδιο σε κάθε έργο που σχεδιαζόταν για το νησί της Νάξου και για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Τους βρίσκαμε πάντα απέναντι. Απέναντι στο λιμάνι της Νάξου, απέναντι στο αεροδρόμιο, απέναντι στο νέο Λύκειο, απέναντι στο καταφύγιο των σκαφών αναψυχής, απέναντι και στο νοσοκομείο για περιβαλλοντικούς υποτίθεται λόγους.
Μόνιμοι υπονομευτές και «σαμποτέρ» κάθε συλλογικής προσπάθεια;.
Όταν η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση χτύπησε τη χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβε μόνο του να βάλει πλάτη για να σταθεί η Ελλάδα  όρθια, οι παρεούλες των αγανακτισμένων άδραξαν την ευκαιρία να χτίσουν το κομματικό τους μέλλον και τις πολιτικές τους καριέρες πάνω στην οργή και το θυμό του λαού που πραγματικά υποφέρει.
Με όπλο το λαϊκισμό, την δημαγωγία και την κατασυκοφάντηση επιτίθενται με λύσσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στα στελέχη του. Υιοθετούν κάθε ακραίο  και παράλογο αίτημα κάθε κοινωνικής ομάδας, υπόσχονται τα πάντα σε όλους και παίζουν καθημερινά το παιχνίδι της αποσταθεροποίησης της χώρας.
Έχουν ποντάρει στην αποτυχία της εθνικής προσπάθειας και ηθελημένα ή αθέλητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων εκείνων που περιμένουν να κερδοσκοπήσουν από την χρεωκοπία της χώρας.
Το ίδιο κάνουν και στις Κυκλάδες και στη Νάξο. Ενδιαφέρονται δήθεν για την αναβάθμιση της υγείας στα νησιά μας αλλά όταν το κράτος προτείνει τη μείωση της τιμής των φαρμάκων ώστε να εξοικονομηθούν 480 εκατομμύρια ευρώ και να ενισχυθούν έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία και η Δημόσια Υγεία, καταψηφίζουν.
Όταν το κράτος παρεμβαίνει για να περιοριστούν οι σπατάλες και να εξορθολογιστεί η λειτουργία των νοσοκομείων, ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσια δύναμη οπισθοδρόμησης και ακινησίας αντιδρά λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση.
Για το θέμα του νοσοκομείου της Νάξου ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοεγκλωβίστηκε στις πολιτικές του αντιφατικότητες. Και επειδή εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ως ο μοναδικός πολιτικός υποστηρικτής των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων φαρμακοβιομηχάνων, έστησε πολεμικό σκηνικό υποβαθμίζοντας το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου.
Δυστυχώς, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπορεί να τα έχετε όλα. Δεν μπορεί να χαρίζετε χρήματα στους φαρμακοβιομηχάνους και την ίδια στιγμή να διαμαρτύρεστε γιατί υποχρηματοδοτείται το νοσοκομείο της Νάξου.
Ο λαός όμως σας έχει πάρει χαμπάρι.
Παρά τις δυσκολίες που περνάει, παρά τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται παρά την δικαιολογημένη – αλλά προσωρινή κατά την άποψή μας - απομάκρυνσή του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εσάς δεν σας εμπιστεύεται.
Όσον αφορά την προσωπική επίθεση εναντίον μου,  ειλικρινά θεωρώ τιμή μου να μου επιτίθενται κάποιοι που ως μοναδική «προσφορά» στη Νάξο έχουν την υπονόμευση και την παρεμπόδιση κάθε προσπάθειας ανάπτυξης και προόδου του νησιού.
Δεν περιμένω ούτε αναγνώριση, ούτε εύσημα από εσάς.
Μου φτάνει και μου περισσεύει η ανυπόκριτη και ειλικρινής στήριξη και αναγνώριση των Κυκλαδιτών και ιδιαίτερα των Ναξιωτών που εκφράσθηκε με συγκινητικό και εντυπωσιακό τρόπο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στο διάστημα των 20 τελευταίων χρόνων.
Αυτούς τους δεσμούς μου με τους Κυκλαδίτες δεν πρόκειται να τους διαρρήξει κανείς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
                                                         Βουλευτής Ν. Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :