Σάββατο, Νοεμβρίου 30, 2013

Η συγκυβέρνηση της Χώρας από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Δεκαετίες ολόκληρες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν πολιτικοί αντίπαλοι και εναλλάσονταν στη διακυβέρνηση του τόπου. Και στα νησιά μας αλλα και σε ολόκληρη τη Χώρα είναι γνωστές οι πολιτικές συγκρούσεις ανάμεσα στα δυο αυτά κόμματα. Συγκρούσεις πολλές φορές ακραίες, αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες.
Είναι γνωστοί οι λόγοι, οι δηλώσεις και.....
πρακτικές του Α. Παπανδρέου, του Κ. Σημίτη, του Γ. Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου εναντίον της Ν.Δ.. Το ίδιο ισχύει βέβαια για Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ε. Αβέρωφ, Γ. Ράλλη, Κ. Μητσοτάκη,Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και σε τοπικό επίπεδο είναι γνωστές οι δηλώσεις και οι πρακτικές του κ. Ρήγα , του κ. Βρούτση και άλλων τοπικών στελεχών. Και ξαφνικά ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ξέχασαν τις "πραγματικές διαφορές τους" και ένωσαν στη διακυβέρνηση της Χώρας το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για χάρη του ΔΝΤ και της Τρόικα και ψηφίζουν και εφαρμόζουν Μνημόνια.
Έτσι το σημερινό ΠΑΣΟΚ ξέχασε όλα τα περί επάρατης Δεξιάς και συνεργάζεται με τη Ν.Δ. Δεν ειναι τυχαίο ότι στελέχοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ νοιώθουν προδωμένοι αφού χρόνια ολόκληρα τους έβαζαν να φωνάζουν κατά της Ν.Δ. και τώρα ο κ. Βενιζέλος ενώθηκε κυβερνητικά με το κόμμα του κ. Σαμαρά και εφαρμόζουν την πολιτική του ΔΝΤ και της Τρόικα. Αλλά και οι οπαδοί και τα στελέχη της Ν.Δ. νοιώθουν προδωμένοι αφού ο αρχηγός τους ο κ. Σαμαράς ένωσε κυβερνητικά το κόμμα τους με αυτό του ΠΑΣΟΚ που επί τόσα χρόνια κυβέρνησε και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια του τόπου.


Αλήθεια ποια σχέση έχει η σημερινή Ν.Δ. του Α. Σαμαρά με τη Ν.Δ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ε. Αβέρωφ, του Κ. Μητσοτάκη, του Κ. Καραμανλή? Πως μπορεί ο κ. Σαμαράς να κάνει αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ τον κ. Βενιζέλο, πώς μπορεί να συγκυβερνά με το κόμμα των Τσοχατζόπουλου, Τσουκάτου, Μαντέλη κ.λπ Και τέλος είναι τυχαίο οτι γνωστά Καραμανλικά στελέχη έχουν τεθεί στο περιθώριο ενω ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής σιωπά? Αλλά και οι βουλευτές και οι πολιτευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αλήθεια πως βλέπουν αυτόν τον εναγκαλισμό?

Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης- Δημοσιογράφος- Μέλος "Ανεξάρτητων Ελλήνων" 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :