Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2013

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. Φεύγουν οι αμιαντοσκεπές από το 2ο Δημοτικό!!!!

 Πριν από λίγο  με εντολή του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων εξειδικευμένο συνεργείο ξεκίνησε την  διαδικασία απεγκατάστασης των επικίνδυνων αμιαντοσκεπών από τη στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

Ο εφιάλτης του  καρκινογόνου ελενίτ που βρισκόταν για 43 περίπου χρόνια (από την ανέγερση του κτιρίου) πάνω από τα κεφάλια των μικρών μαθητών σε λίγες μέρες θα αποτελεί  παρελθόν  και σίγουρα  θα θέλουμε να τον ξεχάσουμε γρήγορα  όλοι.
Οι ενέργειες για την απομάκρυνση των βλαβερών στοιχείων αμιάντου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου,  ασκώντας πιέσεις προς κάθε αρμόδια αρχή και φορέα. Κατά την διάρκεια αυτής  της δύσκολης προσπάθειας  είχε δίπλα του  την συμπαράσταση  όλων των...... Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων   της πρωτοβάθμιας και   δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας,  τον σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου   και τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Νάξου ΣΒΕΝΑΜιΚ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ  ο καρκινογόνος αμίαντος θα μεταφερθεί στην Γερμανία για καταστροφή!!! 

  
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :